La neu produeix danys en edificis municipals i propietats privades a Castellfort

Una primera estimació deixa desperfectes per valor de 10.000 euros

Foto: @AjdeCastellfort

L’Ajuntament de Castellfort ha fet una primera estimació de danys després de les fortes nevades de la setmana passada.

En primera instància no sembla que s’hagen patit danys massa greus o costosos en les instal·lacions i edificis municipals. Així, de moment, només s’ha pogut quantificar danys en la piscina municipal on s’ha trencat la barana. Aquests ascendeixen, aproximadament, a 10.000 euros.

De la mateixa manera, l’alcaldessa, Rosa Adela Segura, ha assenyalat que té constància de danys de diversa consideració en dues granges de la localitat. En elles, segons ha explicat, s’han patit danys considerables a les teulades.

Això és només una primera valoració, ja que, fins que la neu no desaparega per complet, no es podrà saber amb exactitud la magnitud dels efectes de la borrasca Glòria en el municipi.

Falta per estimar possibles danys en carreteres, carrers, camins i pistes, i diversos edificis municipals. Tampoc s’han concretat encara els danys en habitatges o locals dels veïns i veïnes de Castellfort.

Una vegada quantificats els danys, faltarà precisar el cost de la nevada quant a efectius i maquinària, ja que l’Ajuntament de Castellfort ha contractat personal i màquines per a retirar la neu dels carrers i accessos.

D’altra banda, l’Ajuntament ha volgut agrair als serveis d’emergència, com el Consorci Provincial de Bombers i l’UME, el treball realitzat per a retirar la neu i ajudar a fer front a l’efecte de la nevada. L’alcaldessa també ha agraït la col·laboració i comprensió dels veïns i veïnes.

Directe