Cinctorres ja té amanit el maio i les coquetes per al Sant Antoni

Com cada any, tornarà a reunir a gent de tota la comarca vora el foc

Foto: @sant_antoni_cinctorres_2020

Aquest any, una part de la joventut de Cinctorres s’ha volgut fer càrrec de la festa de Sant Antoni i estan tirant avant amb solvència tots els actes previs a la celebració que tindrà lloc del 31 de gener al 2 de febrer.

El Sant Antoni de Cinctorres es caracteritza també per l’afluència de gent de tota la comarca participant en tots els actes lúdics que tenen lloc, però també en la benedicció dels animalets.

Com tots els anys, en la vesprada del dissabte tindrà lloc la representació de la Vida del Sant que en Cinctorres té elements diferents i particulars en relació als altres pobles de la comarca.

Així, el text de l’obra es fa íntegrament en valencià o millor dit en cinctorrà, ja que utilitza expressions pròpies del poble. Ferran Guardiola, va ser l’encarregat de adaptar l’obra i traduir els versos per a la representació cinctorrana. També compta amb un narrador, el cec de Cervera.

Sant Antoni de Cinctorres és reclam comarcal i sinònim de festa. Els Majorals seguiran el programa tradicional de la celebració, i l’agenda prèvia d’amaniments, que són altre motiu de convocatòria i festeig. Foc, Coquetes, Animals, i Germanor, són els ingredients de la festa cinctorrana.

Molt esperada es sempre la vesprada del dissabte amb la gran arrossegada de les carrasques des de la zona del Poliesportiu fins l’ermita de Sant Lluís. Centenars i centenars de persones es concentren en aquest punt per veure l’espectacular arrastre dels grans arbres per part de les cavalleries.

Directe