A primeres hores de dimarts els bombers ja qualificaven la nevada com a “històrica”

La neu ha afectat a gran part de la zona de distribució d’Electra

Foto: @SIAB_Castellon

La gran nevada de 2020, que deixa unes dades en quan a precipitació que no es veien des de fa anys, porta la nota negativa d’una persona desapareguda per la zona del Mas de la Basseta de Morella.

A la veïna Comarca del Matarranya s’ha precipitat el sostre de la pista de pàdel i el pavelló poliesportiu de la localitat. La neu també ha propiciat la caiguda de l’emblemàtica Pista Montecarlo i diversos magatzems agrícoles.

A Vilafranca ha sigut el sostre de dues cases el que s’ha desplomat. Aquest succés ha provocat que l’Ajuntament llence un avís de cara a questa nit. “Es recomana a totes les persones que tinguen vivendes antigues o amb la teulada malmesa, que ocupen les plantes més baixes” de les cases”. Mentre que a Morella han sigut nombroses les inundacions tant en baixos comercials com en cases particulars.

Des d’Herbers, l’alcalde Daniel Pallarés, enmig de la incomunicació, ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació. “Vos escric per correu electrònic ja que es l’única manera de poder comunicar-nos amb l’exterior. De moment tots estem bé per si voleu publicar-ho a les xarxes, però estem sense llum ni telefonia des de les 6 del mati i nomes ens podem comunicar per correu electrònic i amb un grup electrogen fent llum a l’ajuntament per a poder arrancar els ordinadors.Les carreteres segueixen tallades i als voltants del poble hi havien avui pel mati fins a 90 cm de neu,ara esta plovent i anem esperant que tot torne a la normalitat el mes prompte possible. Si aquesta via de comunicació no falle aniré donant informació periòdicament”, diu.

Durant el dia, la neu ha afectat a gran part de la zona de distribució d’Electra del Maestrazgo. Al migdia de dimarts els equips intentaven accedir a les avaries, però el grossor de la neu dificultava l’accés dels tècnics, pel que s’ha tingut que contar amb l’ajuda dels Bombers provincials. L’avaria ha afectat a Villores, Palanques i Ortells per la caiguda d’una torre.

Morella ha estat diverses hores sense enllumenat públic, el que també ha afectat a algunes cases concretes. L’Ajuntament de Morella informa que “hi ha una avaria generalitzada del subministrament elèctric” i que “la companyia està treballant per a la seua reparació. Pel moment, les classes continuen suspeses de cara a demà dimecres.

Nevada
històrica

A primeres hores del matí els bombers ja qualificaven la nevada com a “històrica”. L’Agència estatal de meteorologia (AEMET) apunta a meitat vesprada com el “temporal hivernal ha sigut fins i tot més advers que el de 2017 als Ports. A les 10 del matí el gruix de la capa de neu a Vilafranca era de 86 centímetres i, posteriorment, ha seguit nevant. L’any 2017 el grup màxim va arribar només als 74 centímetres.

Precisament a Vilafranca l’Ajuntament ha iniciat la neteja activa dels carrers després de la que ja està considerada com a la nova gran nevada “del segle”.

Directe