Un fort ruixat no pot amb les flames del Sant Antoni

Villores té una de les santantonaes més participatives

Villores ha sigut un dels pobles que han celebrat Sant Antoni aquest cap de setmana a la comarca dels Ports. En una festa molt participativa tant per a veïns del poble com per a visitants d’altres localitats.

La volta dels matxos dóna el tret de sortida a la festa, amb la música de la gaita i el tabal acompanyant a la gent amb les seues mascotes i animals de camp, des de cavalls fins a pardals, per a rebre la coqueta i el trago d’aiguardent o moscatell.

Amb les panxes plenes i els animals guardats ha sigut el torn de l’arribada de les botargues, que han sortit de l’Ajuntament embojerits, acompanyats de la temptadora en la seua persecució al Sant i a tot el que estiguera pel mig. Durant aquesta cacera es va aprofitant per a entrar en les cases dels veïns del poble a fer un mosset i potser un traguet. És aquesta una de les característiques distintives del Sant Antoni de Villores.

Villores és un dels pocs pobles de la comarca que no organitza el Sant Antoni mitjançant la institució dels majorals. En aquest cas, l’Ajuntament i la comissió de festes uneixen forces per a tirar la festa endavant.

Finalment, la volta de les botargues va acabar a la plaça de la bassa, on es va portar a terme la silenciosa representació de la vida del Sant prèvia a l’encesa de la barraca, que va patir les primeres inclemències de la borrasca Glòria en forma d’una intensa pluja.

Directe