Morella s’activa per a la possible gran nevada de diumenge

S'inicien treballs de repartiment de sal a punts estratègics i preparació de maquinària

Una imatge de neu d'arxiu / Foto: Juan Ant. Querol

Segons les previsions meteorològiques tot indica que des d’aquest cap de setmana, especialment des de diumenge i al llarg dels primers dies de la setmana que ve, la neu  arribarà a la comarca dels Ports. Per minorar les dificultats que sempre causen el gel i la neu en temporada hivernal, l’Ajuntament de Morella ja té enllestit tot el dispositiu necessari per fer front a les possibles precipitacions.

Joan Carles Marcobal és regidor de serveis urbans

En aquest sentit, des del Servei de la Brigada Municipal, s’ha procedit aquest divendres a la dotació de sal per als indrets més susceptibles de tenir alguna urgència o de potencials necessitats. Així, l’Ajuntament de Morella ha proveït de sal el Centre de Salut de la localitat, la Residència de la Gent Gran, el Centre de Dia, l’IES Els Ports, el Col·legi Mare de Déu de Vallivana, la Guarderia Municipal, així com llocs estratègics de la població i el casc urbà on les plaques de gel són més susceptibles de formar-se. De la mateixa manera els serveis municipals han dotat de l’oportuna sal per a prevenir i solucionar problemes a les quatre pedanies amb les que compta la ciutat de Morella: Xiva, Ortells, La Pobleta i Herbeset.

Per tal de netejar la possible neu que caigue i facilitar la circulació rodada també estan en alerta els serveis de neteja amb les màquines llevaneus. Al llarg del cap de setmana, especialment el diumenge quan es preveu que comencen les precipitacions, el personal encarregat dels treballs romandrà atent a qualsevol incidència. 

Si fóra necessari també està disponible el servei, amb col·laboració amb Creu Roja, per repartir aliments o altres necessitats a persones que no poden eixir de casa.

Tal com es trasllada del serveis de seguretat i emergències, en el cas de importants precipitacions i baixes temperatures, es demana precaució en l’ús de vehicles i seguir les recomanacions, sobre tot en les persones més vulnerables.

Directe