Peníscola presenta les novetats pel Sant Antoni 2020

Serà del 17 al 19 de gener

El regidor de Festes de l’ajuntament de Peníscola, Ramón Simó, ha presentat aquest matí, acompanyat per l’alcalde, Andrés Martínez, la programació per a la celebració de sant Antoni Abat. L’acte amb el qual arrencarà la festivitat en el municipi serà la tradicional baixada de l’arbre per part de les cavalleries, que tindrà lloc demà a les 12:00h. El diumenge continuaran els festejos amb la venda de bitllets per a la rifa per part dels mayorales i els membres de la Comissió de la pròpia associació de Sant Antoni.

El divendres 17 de gener, dia de Sant Antoni, es realitzarà l’habitual missa en l’Ermita de la Verge de Ermitana. Durant la celebració s’imposarà la camisa i el mocador a Vicent Bayarri com Mayoral 2020, qui s’encarregarà de col·locar, també, el mocador del 25 Aniversari al Mayoral de 1995. Posteriorment, els mayorales visitaran la Ludoteca Municipal i el col·legi de primària per a lliurar els premis del concurs de dibuix i lloes i repartir els tradicionals “rotllets”.

La programació d’enguany compta amb una novetat, i és que el recinte de l’Antic Centre d’Estudis serà l’escenari principal dels actes programats. “D’aquesta forma, tots els esdeveniments que se celebraven en l’Edifici Sociocultural en edicions anteriors tindran lloc en aquest recinte, que alberga la Carpa de Festes i pàrquing, on se situarà la foguera”.

El dissabte 18 de gener a les 18:30h donarà principi la tradicional desfilada de cavalleries que finalitzarà amb l’encesa de la foguera per part de la Reina de les Festes 2019 i la “torrá” popular en el recinte. L’Ajuntament oferirà a tots els assistents la carn per a rostir amb un donatiu benèfic d’un euro. Després del sopar, hi haurà una gran revetlla popular en la Carpa de Festes, situada en el recinte del Centre d’Estudis, enfront de la Platja Sud.

El diumenge dia 19 finalitzarà l’agenda festiva amb la benedicció d’animals en la Parròquia de Santa María, la rifa i un menjar de germanor. L’alcalde, Andrés Martínez, ha agraït al Mayoral 2019, Valentín Albiol, la seva representació, ha felicitat el Mayoral 2020, Vicent Bayarri, pel seu nomenament i ha fet una crida a la participació en aquesta tradicional festa a veïns i visitants, “un festeig que uneix a petits i majors per a celebrar els costums peniscolans”.

Directe