Olocau enceta la roda de la festa de Sant Antoni als Ports

El 11 i 12 de gener té lloc la festa del foc

Poc més d’un mes després de la celebració de les seues festes patronals, Olocau del Rey torna a estar de festa. Aquesta vegada no honren a Saint Lucia, sinó a Sant Antoni. El 11 i 12 de gener té lloc la festa del foc. Mentre en altres pobles fan l’eixida a la muntanya els caps de setmana previs a la celebració, a Olocau es fa el mateix dissabte, fent així, més complet el dia. I des de bon matí és un no parar. Un dia ple d’actes, en el qual els veïns del poble viuen amb gran alegria i il·lusió la muntada de la barraca i l’encesa de las zocarras que aquest any tindrà lloc a les 17.30 hores. Avans haurà tingut lloc el dinar al pavelló al que seguirà la tranza, els beneficis de la qual ajuden a sufragar les despeses de la festa.

Olocau també va ser el primer poble en celebrar el Sant Antoni l’any 2019

Per la vesprada es fa la muntada d’aquesta barraca en la bonica plaça de la població. La festa esclata quant cau la nit, començant en una desfilada on tots porten el seu animalet. La cremada de la gran barraca és el centre de la festa: els protagonistes els dimonis i sants que al ritme de dolçaina i tabalet contagien la seva alegria a veïns i forasters. La nit tant a penes comença i tindrà continuïtat en una revetlla popular.

El diumenge es reserva per a la festa més solemne i religiosa. A paertir de la una del migdia tindrà lloc la missa en honor al sant i tot seguit la processó. Olocau del Rey espera amb ganes aquest cap de setmana de gener, en el qual es reuneixen tots els veïns, els del poble i els de fora.

Directe