Els patges anuncien la imminent arribada dels Reixos

Al pas de la comitiva, els menuts seguien entregant les seues cartes als missatgers reials

Els patges anuncien la imminent arribada dels Reixos

A les 7 de la vesprada, els patges de Ses Majestats els Reis d’Orient han entrat pel portal de Sant Miquel per tal d’anunciar que demà, a la mateixa hora, seran els Reixos els que presidiran la cavalcada com cada cinc de gener.

La bandera mora presideix la comitiva junt a un grup d’odalisques. El foc de les torxes dels patges cridava l’atenció dels més menuts, que acudien il·lusionats a entregar els seus desitjos en forma de carta. Una comitiva de patges porta un gran baül per anar introduint les cartes dels més menuts. Els d’orient donen caramels als assistents, a l’igual que ho faran Melcior, Gaspar i Baltasar l’endemà.

Els dies més màgics de l’any no s’entenen sense esta banda sonora de fons. Gaiteros i tabalers acompanyen a patges i odalisques en el seu recorregut pels principals carrers de Morella. La comitiva ha fet diverses parades, i és que un dels patges tenia un anunci molt important que fer.

https://vimeo.com/382793716
Un patge de Baltasar anuncia en un ban l’arribada dels Reixos el 5 de gener

Al pas de la comitiva, els menuts seguien entregant les seues cartes als missatgers reials. La bústia, custodiada per quatre patges, s’atura per recollir les cartes que durant els darrers dies els xiquets han estat portant.

El recorregut dels patges inunda l’ambient d’una màgia especial que es tornarà a reviure amb l’arribada de ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar. Ara sols falta esperar que els reis ens porten, si no totes, alguna de les encomandes que els hem demanat.

A pesar del fred, els patges han fet l’esperat anunci de l’arribada dels Reixos a Morella en una altra vesprada que s’espera fresqueta.

Directe