Villores demana una solució definitiva a la depuració d’aigües residuals

El president de la Diputació analitza amb l'alcalde les millores del Pla 135 i el Fons de Cooperació per a 2020

El president de la Diputació, José Martí, i l’alcalde de Villores, Iván Guimerá, han analitzat les necessitats de la xicoteta població dels Ports, amb tot just 42 habitants censats, que ha de fer front a nombrosos serveis per als veïns amb les limitacions d’un pressupost reduït.

José Martí, acompanyat en el despatx de Presidència pel diputat de Desenvolupament Rural i Acció contra la Despoblació, Santi Pérez, ha traslladat a l’alcalde les novetats per a 2020 que ha defensat la nova Diputació per a beneficiar als pobles de la província.

En aquest sentit, ha incidit en la revisió del Pla 135, que permetrà a partir d’ara als municipis el poder destinar a parts iguals els fons a inversions i a sufragar despesa corrent, alguna cosa que demandaven els alcaldes i alcaldesses de la província de manera contínua.

A això s’uneix la incorporació de la Diputació, per primera vegada, al Fons de Cooperació de la Generalitat, la qual cosa permetrà duplicar els diners que reben els ajuntaments ja que la institució provincial ha habilitat una partida específica de 5,6 milions d’euros per a 2020 que es repartirà entre els 135 municipis. Això sí, l’alcalde de Villores ha traslladat la necessitat que el Pla de Cooperació es redefinisca perquè hi haja una discriminació positiva per als pobles xicotets, que reben quantitats molt reduïdes en comparació amb els municipis grans.

Un altre dels projectes que més demanda l’alcalde de Villores, acompanyat en la reunió per la tinenta d’alcalde Paula Blasco, és donar una solució definitiva a la depuració d’aigües residuals de la localitat. Sobre aquest tema, el diputat provincial Santi Pérez els ha avançat que tot passa per un col·lector que enllaçarà amb la depuradora de Forcall, en principi per a 2021.

Directe