Morella està preparada per a donar la benvinguda al 2020

Una gran festa a l’Espai Firal i la Sant Silvestre són les principals activitats pel Cap d'Any

Morella ho té tot preparat per acomiadar l’any 2019 i donar la benvinguda el 2020 amb la gran Festa de Cap d’Any a l’Espai Firal. El pavelló obrirà les portes a les 1.30 hores amb l’actuació de l’orquestra Monkey i la macrodiscomòbil Ado García. L’últim dia de l’any és una data molt important a la ciutat a causa de la gran quantitat de visitants que rep. Així, Morella repeteix aquesta festa per cinqué any consecutiu a causa de l’èxit de les edicions anteriors per albergar a tota la gent de la ciutat.

Morella és el punt de trobada de grups d’amics, amigues i visitants, els quals decideixen passar aquesta data junts. Així, els locals del centre urbà s’havien quedat menuts per albergar la multitud de persones que es reuneix a la capital dels Ports. Per tant, es va decidir obrir les portes de l’Espai Firal i acollir a totes les persones que vulguen gaudir de la festa de forma gratuïta. Aquesta iniciativa es va començar a fer per a donar la benvinguda a 2016.

La primera Tinent d’Alcalde, Judit García, ha destacat que “la Festa de Cap d’any a Morella és un gran atractiu al poble on tots i totes es reuneixen a l’Espai Firal per a donar la benvinguda a l’any nou”. Així, l’edil ha explicat que “en les quatre edicions que s’han realitzat, aquesta festa ha sigut un èxit amb molt ambient” a més, ha comentat que “durant tota la setmana hem organitzat activitats per a completar l’oferta turística i cultural de la ciutat amb concerts i visites guiades”.

Cal recordar que Morella també realitza la tradicional cursa Sant Silvestre, la qual compta cada any amb més participació per a posar el toc esportiu i humorístic a aquest dia. Així, la Sant Silvestre morellana va reunir l’any passat a quasi 300 participants amb un recorregut d’1,5 quilòmetres perquè puga participar gent de totes les edats.

Judit Garcia és regidora de l’Ajuntament de Morella

També cal explicar que Morella és un referent com a destí per a celebrar el final de l’any. Cada any l’ocupació a la ciutat és elevada, a més, les reserves a hotels i cases rurals es donen des de fa diversos mesos. Així, aquestos estan quasi al 100% d’ocupació.

Música de Nadal
en el Renaixement

Aquesta vesprada, Capella de Ministrers i Carles Magraner oferiran el concert Música de Nadal en el Renaixement a la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major de Morella a les 20.00 hores. A més, cal recordar que aquestos organitzen cada any l’Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista Early Music Morella, de manera que estan organitzant l’edició del 2020 que tindrà lloc entre el 17 i el 23 de juliol.

Directe