Sanitat anuncia la posada en marxa del nou Centre de Salut de Morella

Ha estat reformat de forma integral i compta amb la incorporació del servei de radiologia digital

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha finalitzat les obres de reforma i restauració del centre de salut de Morella que ha comptat amb una inversió de més de 360.000 euros que ha permès ampliar el nombre de consultes i instal·lar el primer equip de radiodiagnòstic de la comarca, entre altres millores.

De la inversió total, 118.000 euros s’han destinat a l’equip de radiodiagnòstic. Amb aquesta infraestructura, la Conselleria de Sanitat acosta a la comarca dels Ports aquesta prestació assistencial que evitarà desplaçaments de més de 60 quilòmetres fins a l’Hospital comarcal de Vinaròs per a sotmetre’s a estudis radiològics bàsics durant l’horari laboral de matins.

A més, el nou centre disposarà de nou consultes: una de pediatria; dos de medicina familiar; una d’odontologia i higienista dental; dos d’infermeria; una d’urgències d’infermeria; una polivalent que compartirà ús entre salut mental, rehabilitació i atenció continuada; i una de coordinació mèdica.

El trasllat des de les instal·lacions provisionals al nou centre es realitza aquest dijous. Durant el cap de setmana, l’atenció mèdica urgent es prestarà ja en aquest centre. El servei, després de la reforma integral de les instal·lacions, estarà en ple funcionament el dilluns 9 de desembre.

Ampliació
de plantilla

El centre de salut de Morella mantindrà el mateix equip professional d’atenció al qual se suma un nou lloc de tècnic en radiodiagnòstic per al maneig de la unitat radiològica.

Aquesta unitat oferirà servei de dilluns a divendres de 8 a 15 hores i evitarà desplaçaments a l’Hospital de Vinaròs per a aquells estudis radiològics de control i proves preoperatòries de la població de la comarca dels Ports.

Durant aquesta primera setmana d’activitat, l’equip de radiologia se sotmetrà a treballs de calibratge, connexió i posada a punt, amb l’objectiu de verificar el correcte funcionament.

Entre els avantatges que ofereix la radiologia digital es troba la precisió en el maneig dels equips i l’alta disponibilitat dels estudis radiològics, ja que es bolquen automàticament a la història clínica electrònica de cada pacient.

El centre de salut de Morella cobreix l’assistència sanitària d’una població superior als 2.300 habitants, a la qual cal afegir als residents estacionals i turistes. Ofereix servei d’Atenció Continuada d’Urgències, consultes d’Atenció Primària de Medicina Familiar i Comunitària, Pediatria i Infermeria i, ara, unitat de radiologia digital bàsica.

Directe