La festa d’encesa de les llums de Nadal també serà solidària

Amb el sopar solidari per a recaptar fons per al Consell Municipal de la Solidaritat

Morella continua en la campanya de promoció per albergar la Fiesta de la luz de Ferrero Rocher i les campanades de Cap d’Any de Telecinco. Així, la ciutat fa una crida a la participació per a viure aquesta nit d’una manera més especial i mostrar el suport de tots i totes, així com el seu esperit solidari, ja que se celebra un sopar solidari en el qual els fons es destinen íntegrament al Consell Municipal de la Solidaritat el dijous cinc de desembre junt amb la festa d’encesa de les llums de Nadal.

Cal recordar que Morella va ser la guanyadora de la campanya Pueblo Bello y Bueno de Ferrero Rocher a l’any 2015 i un aspecte per a l’elecció va ser la solidaritat i cooperació de tot el municipi. Morella manté des de fa anys l’aportació del 0,7% del pressupost municipal a causes benèfiques i és una de les poques poblacions que s’implica cada any amb aquestes.

La ciutat pretén continuar amb aquesta iniciativa durant molts anys i ajudar de forma contínua a les ONG perquè continuen amb la seua activitat. A més, realitza diverses accions durant l’any amb finalitat solidària i per a ajudar a aquelles persones que més ho necessiten. Així, anualment es realitza una recollida de roba en la qual s’aconsegueixen quasi 2.000 quilos de roba i se col·labora amb la Fundació Tots Units de Vila-real. A més, durant tot l’any es poden portar aliments o taps de plàstic de les diferents accions que es porten a terme. Així, els taps de PVC es poden portar a l’ajuntament on es poden dipositar. Pel que fa al banc municipal d’aliments, hi ha diversos punts als comerços de Morella on es poden portar els productes. La Creu Roja rep aquests i s’encarrega de classificar-los i repartir-los.

Vídeo promocional de la festa d’encesa de les llums de Nadal a Morella

La regidora de Benestar Social i Cooperació, Malú Blasco, ha destacat que “a més de la promoció de la ciutat, hem d’aprofitar l’encesa de les llums de Nadal amb tota la gent que participa per a poder ajudar a més persones que ho necessiten, de manera que el sopar de germanor solidari amb ASETMICO és de les activitats principals en la festa del dijous”.

L’edil ha explicat que “Morella sempre ha tingut un caràcter solidari i molta implicació en les diferents campanyes que realitzem durant l’any, moltes ja amb una llarga trajectòria com la recollida dels taps o de roba”. Malú ha explicat que “aquesta característica solidària de les morellanes i morellans és una de les raons perquè la nostra ciutat va ser escollida per a ser Pueblo Bello y Bueno de Ferrero Rocher a l’any 2015 i hem d’aprofitar el volum de gent d’aquestes activitats per a ajudar tot el que poguem”. Finalment, ha aprofitat per a “convidar a totes i tots a participar en la festa del dijous i col·laborar en el sopar solidari i veure a tot el poble implicat”.

El dijous cinc de desembre se celebra la festa d’encesa de les llums de Nadal amb la col·laboració d’Electra Energia i l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca carregada d’activitats durant tota la vesprada. Així, A la vesprada hi haurà tallers infantils abans que a les 20.15 hores comence la festa des de Sant Miquel amb la participació de la Perkutada. Així, les llums s’encendran al ritme de la música pels carrers principals de la ciutat fins a arribar al Pla dels Estudis on es llançarà un castell de focs. En acabar, tindrà lloc el sopar solidari a la plaça amb caldo calent i barbacoa amb una donació de 5 euros. A més, en aquesta festa també participaran els Gaiteros de Morella i els Gegants, així com hi haurà tallers de manualitats per als xiquets i xiquetes a la Llotja de l’ajuntament a les 18.30 hores.

Programació del cap
de setmana a Morella

Morella compta amb una intensa programació per a aquest cap de setmana amb festiu el divendres. Així, la festa d’encesa de les llums comença a les 18.30 hores amb el taller de manualitats a la Llotja de l’ajuntament, a les 20.15 hores, cercavila amb els Gaiteros de Morella, els Gegants i la Perkutada fins al Pla dels Estudis, en acabar, castell de focs i sopar solidari.

El divendres, concert de Morella Sonora a les 20.00 hores al Teatre Municipal amb Dúo euterper amb Francesco Mannis, flauta, i Elena Aguilar, piano.

El dissabte, VII Pujada Vertical al Castell de Morella amb eixida des de l’Hostal Nou a les 12.00 hores. A les 19.30 hores i a les 00.30 hores a l’Espai Firal tindrà lloc la Desfilada de 2n de Batxillerat amb Macrodiscomòbil Proevent i Dj Aitor Bellmunt.

El diumenge 8 de desembre hi ha cinema amb la pel·lícula “La espía roja” al Teatre Municipal a les 19.00 hores.

Directe