Impulsen un programa per les “escoles sense racisme”

Assemblea de Cooperació per la Pau centra la iniciativa en els centres de Els Ports

L’ONG Assemblea de Cooperació per la Pau ha engegat un nou programa, anomenat “Escola sense racisme, escoles per la pau” i el desenvolupament per una societat rural periurbana pacífica solidària i igualitària amb l’objectiu d’educar per a la pau amb la resolució pacífica de conflictes posant una perspectiva global encara que aquesta campanya està enfocada en les escoles rurals de Els Ports.

L’ONG ha implementat el programa en diferents punts del territori espanyol però es va apostar per la comarca pel gran teixit associatiu comarcal i l’existència d’escoles amb pocs alumnes i la presència de l’entorn local en cada una d’elles. A més, de la forta presència d’associacions com l’AMPA amb l’educació dels més menuts.

El projecte està finançat per la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica té com a objectiu la consecució d’una escola igualitària, respectuosa amb la diversitat i pacífica a partir del foment d’actituds i comportaments que trenquen els estereotips de gènere i els prejudicis culturals.

Una de les seues finalitats és que els xiquets no sols aprenguen les matèries clàssiques sinó també a conviure amb la societat i la realitat local i internacional. Aquests treballs van començar en 2016 en el CRA Els Ports i el Mare de Déu de Vallivana i ara s’ha ampliat a l’IES de Vilafranca, el CEIP Blasco d’Alagón i el CRA Celumbres. Precisament aquests centres són els protagonistes d’un nou vídeo en què es relaten diverses experiències de les quals han viscut les persones implicades durant els tres anys que porta vigent la iniciativa. Amb aquest xicotet documental l’ONG vol visibilitzar el treball de la comunitat educativa al món rural per fomentar una educació pública de qualitat compromesa amb la justícia global.

Directe