Morella inicia la campanya Pels bons tractes

Els espais públics i establiments de la ciutat s’han adherit a esta iniciativa per a lluitar contra la violència masclista

La ciutat de Morella inicia la campanya Pels bons tractes a la qual s’han adherit diferents establiments de la ciutat i tots els espais públics. Aquesta pretén que Morella siga un espai lliure de violència masclista, de manera que s’han començat a repartir i apegar els distintius d’Espai lliure de violència de gènere en els establiments.

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “aquesta és una campanya molt important per a lluitar contra la violència en la nostra ciutat i conscienciar sobre aquest problema, el qual està molt present en la societat”. L’edil ha explicat que “s’han començat a repartir el distintiu entre aquells establiments que s’han adherit a la campanya”. Finalment ha animat a “totes i tots a participar en esta campanya i que Morella siga un espai lliure de violència de gènere”.

El disseny del distintiu és de la il·lustradora local, Clara Milián, el qual utilitza el color morat característic del feminisme amb la silueta d’una dona amb els cabells llargs ondejant al vent com la capa d’una superheroïna.

Cal recordar que aquest mes de novembre se celebren les Jornades d’Igualtat 2019 amb diferents activitats. Així, teatre, cinema, xerrades i exposicions organitzades per l’ajuntament de Morella i el Grup de Dones dels Ports entre les quals destaca el dia 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, en el qual es presentarà un curt contra la violència de gènere realitzat per aquest grup.

Programació de les
Jornades d’Igualtat 2019

Les Jornades d’Igualtat 2019 de Morella continuen amb diferents xerrades i activitats. El 22 de novembre a les 20.15 hores, taller Diálogos masculinos a les Sales Gòtiques. El 24 de novembre es projectarà la pel·lícula Una cuestión de género al Teatre Municipal a les 19.00 hores. El 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, presentació del curt contra la violència de gènere a la plaça de l’ajuntament amb performance i lectura d’un manifest. Finalment, el 29 de novembre hi haurà un taller de prevenció de violència de gènere a l’IES Els Ports a càrrec de l’Agent d’Igualtat de l’ajuntament de Morella. També hi haurà actes afavoridors de la igualtat als centres educatius.

Directe