Sant Mateu acull el Festival “Maestrat Games” amb la història de què fer al temps lliure

Durant aquesta trobada es va abordar el joc i les manifestacions lúdiques com a recurs des de diferents àmbits de coneixement

Video Thumbnail
Sant Mateu acull el Festival "Maestrat Games" amb la història de què fer al temps lliure
Durant aquesta trobada es va abordar el joc i les manifestacions lúdiques com a recurs des de diferents àmbits de coneixement

El 10 de novembre, Sant Mateu va celebrar el Festival “Maestrat Games”, que tancava amb demostracions i tallers pràctics el II Congrés Internacional «Els jocs en la història. La diversitat lúdica a l’escola i al temps lliure» que ha tingut lloc a la Universitat Jaume I. Durant aquesta trobada es va abordar el joc i les manifestacions lúdiques com a recurs des de diferents àmbits de coneixement, amb ponències i comunicacions de participants de quatre continents. Així ho explicaven, el director del congrés i professor de l’UJI, Joan Ortí; l’autor de “Quina Canya”, Miqui JiménezSoumitra Mandal, de la Mekelle University a Etiòpia, qui va oferir la conferència inaugural del congrés a l’UJI en la qual ha mostrat una gran varietat de jocs d’Àfrica i Àsia, també va estar present a Sant Mateu.Més enllà del caràcter interdisciplinari del congrés, i el seu vessant tant de divulgació i preservació d’aquest patrimoni com d’investigació i innovació, els participants que es van apropar a Sant Mateu van gaudir d’una jornada de diversió que ens recorda que els elements més senzills i tradicionals són suficients per a passar una bona estona de convivència i harmonia.

Directe