El Premis Literaris s’apropen més a la ciutadania en l’edició de 2019

La Setmana dels Premis començarà dilluns 11 de novembre amb l’anunci dels guanyadors i finalitzarà dissabte 16 amb l’acte de lliurament

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, junt a Miquel Àngel Pradilla, director científic d’Onada Edicions, ha presentat aquest matí la programació de la Setmana dels Premis, que inclou tota l’activitat que es durà a terme amb motiu dels lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2019. La principal novetat d’enguany és l’aposta d’envoltar l’acte de lliurament del premis amb una àmplia varietat d’activitats que contribuiran a apropar els guardons a la ciutadania.

La setmana engegarà dilluns amb un dels plats forts: la lectura de les actes dels jurats de les diverses modalitats i l’anunci dels guanyadors d’enguany, que es durà a terme a les 11.00 hores a la Capella del Mucbe. Dimarts, els Premis Literaris s’aproparan al Mercat Municipal amb una promoció molt literària: per qualsevol compra superior a 8 euros es regalarà un llibre guanyador de les edicions anteriors.

Amb motiu del noranté aniversari del naixement del poeta Jaime Gil de Biedma, l’associació Rodonors Invictes ens convidarà a viatjar pels seus poemaris dimecres de vesprada. Pel que fa a dijous, l’activitat començarà de matí amb un taller de rap i combat poètic que impartirà Fran Yera, del grup ATUPA, que es dirigeix als alumnes dels Instituts d’Educació Secundària. Per acabar, de vesprada s’ha programat la conferència «Del dibuix al ninot», a càrrec de Fernando Foix, artista faller benicarlando que enguany també forma part del jurat de l’Àlbum Infantil Il·lustrat.

Per a divendres de vesprada s’ha programat una iniciativa que porta per títol «Benicarló, no fa molt, no fa tant», que farà viatjar el públic al passat a través dels records, els sons, les paraules i les imatges. El viatge es durà a terme pels carrers del centre de la ciutat i es relacionarà amb llibres en què Benicarló és protagonista.

La Setmana dels Premis es tancarà la vesprada de dissabte 16 amb l’esdeveniment més esperat: l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2019. La jornada, que es portarà a terme al Magatzem de la Mar, començarà amb «Els diàlegs dels Premis». L’activitat inclourà una primera entrevista a la periodista Sílvia Cóppulo, que tractarà temes com la relació entre el periodisme, els conflictes i les notícies enganyoses. En acabar, es durà a terme un diàleg entre la periodista Maria Josep Picó i l’especialista en gastronomia Toni Massanés. Finalment, a les 20.30 hores es farà el lliurament dels premis als guanyadors, en un acte presentat per la periodista Isabel Pastor i que també comptarà amb l’actuació del grup Free Boleros.

Directe