El President de les Corts Valencianes participarà al congrés de l’estatut de Morella

Enric Morera inaugurarà divendres el Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa

Aquest cap de setmana la ciutat de Morella celebra el Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa, el qual comptarà amb la participació del President de les Corts Valencianes, Enric Morera, en la seua inauguració. Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, rebrà al President a l’ajuntament amb motiu d’aquest esdeveniment que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’octubre.
El congrés compta amb la participació de més de 40 ponents i alguns d’ells de caràcter internacional. Així, la participació de Yann Choucq vingut de Bretanya, Net Thomas des del País de Gales, Guido Corliono des de la Vall d’Asta a Itàlia, i Gugliemo Ceolin Friül a Itàlia tractaran sobre la manera de construir Europa i els pobles que la conformen des de l’autonomia.

Cal recordar que aquest el Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa tracta sobre el procés autonòmic del País Valencià que aquest any 2019 compleix 40 anys. A més, també es posarà sobre la taula el futur de l’autogovern en diferents territoris.

“Una oportunitat per a conéixer
com va començar la nostra autonomia

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta és una oportunitat per a conéixer com va començar l’autonomia del País Valencià, així com veure altres models europeus d’autonomia”. L’edil ha explicat que “aquest cap de setmana comptarem amb més de 40 ponents experts en aquest tema vinguts d’arreu d’Europa, així com el President de les Corts, consellers o el director de TV3”. Finalment, ha aprofitat per a “convidar a tots i totes a aquest congrés i participar en les diferents ponències que hi haurà durant els tres dies”.

També s’ha de remarcar la presència de molts experts en aquest congrés. Així, el Conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler, i el Director de TV3, Josep Vicent Sanchis participaran en aquest congrés. A més, cal destacar la presència de Vicent Soler, Josep Guia i Joan Josep Pérez com a integrants dels 10 d’Alaquàs que van iniciar el procés autonòmic del País Valencià en la clandestinitat.

Cal recordar que el congrés se celebrarà els dies 25, 26 i 27 d’octubre amb una intensa agenda d’actes. D’aquesta manera, les xerrades, ponències i taules redones són les activitats centrals de l’esdeveniment, però el cinema i les exposicions de les Sales Gòtiques acompanyen a aquestes. A més, les inscripcions encara estan obertes a través de la web www.morella.net amb tota la informació necessària com la programació completa del congrés. A més, hi ha inscripcions especials per a l’alumnat de les universitats com la Universitat Jaume I i la Universitat d’Alacant.

El Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa compta amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, les Corts Valencianes, la Universitat Jaume I, la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Morella.

Directe