Diputació activa un dispositiu especial dels Bombers davant l’alerta taronja

Els serveis d'emergència demanen mantenir la precaució davant la possibilitat d'acumulats de fins a 100l/m2 en 12h

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha activat el seu dispositiu especial per a atendre emergències davant l’alerta per fortes pluges decretada per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per a tota la província durant tota la jornada del dimarts 22 d’octubre.

Les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia Aemet han portat a la la Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre), a activar la preemergència nivell taronja per temporal mediterrani en tota la província de Castelló, per la qual cosa el departament de bombers de la Diputació està treballant per a intervenir de manera immediata davant qualsevol incidència derivada d’aquesta situació.

La previsions de la Aemet indiquen que des de les 00h del dimarts dia 22 i fins a les 00.00h del dimecres dia 23 es preveu un episodi de pluges fortes la incidència final de les quals a la província pot variar segons diversos factors, per la qual cosa es recomana un seguiment de l’actualització en les previsions i avisos.

En qualsevol cas, actualment es preveu una situació de fortes pluges amb possibilitat d’acumulats de fins a 100mm/12h i 20mm/h.

Al mateix temps, Aemet preveu ratxes de vent de fins a 80 km/h, i en el litoral fenòmens costaners amb vents de força 7, i ones de 2 a 3 metres amb principal incidència entre les 06.00h i les 15.00 del dimarts dia 22. En qualsevol cas, es recomana seguir la informació actualitzada de la Aemet i del Consorci Provincial de Bombers.

La Diputació, amb això, té operatius els 4 parcs de bombers professionals de la província situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe, a més dels 5 parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena del Cid, Benassal, Morella i Atzeneta, en els quals estan disposats un total de 26 camions autobomba donats suport per 52 equips d’acovardeixi dividits en 10 electrobombas, 34 motobombas i 8 turbobombas.

És important destacar que entre les electrobombas hi ha 2 que tenen capacitat per a acovardir un gran cabal d’aigua i 1 especialitzada en l’acovardeixi de sòlids i fangs. El dispositiu inclou a més 15 camions autobomba de les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana que estan assignades al Consorci Provincial de Castelló.

Directe