Morella i Vinaròs acolliran la 10a edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua

Tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 d’octubre

Morella i Vinaròs acolliran la 10a edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua
Foto: vives.org

La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella acollirà, un any més, el Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger de la Xarxa Vives d’Universitats. Així, aquest tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 d’octubre en les seus de Vinaròs i Morella, de manera que la primera localitat albergarà la jornada del divendres i la segona el dissabte. Finalment, els i les assistents al curs realitzaran una visita cultural a la ciutat de Morella el diumenge.

Cal destacar que aquesta és la 10a edició d’aquest curs que pretén formar al futur professorat per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura de l’aula. Per aquest motiu, el Teatre Municipal albergarà el concert d’Andreu Valor el dissabte a les 23.30 hores amb la presentació del disc Poemitzat.

D’aquesta manera, La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat “la importància que un any més la Xarxa Vives haja escollit Morella per a realitzar part del seu congrés”. A més, ha explicat que “la formació continua, en aquest cas del professorat, és molt important i ens alegra que les sales de l’ajuntament puguen acollir cursos i congressos de manera habitual”.

Aquest curs de la xarxa està destinat a persones llicenciades i graduades en Filologia, preferentment en filologia catalana, Traducció i Humanitats. Així, 40 alumnes i el seu professorat acudiran a Morella per a realitzar aquest curs durant tota la jornada. Cal apuntar que el primer bloc del curs s’imparteix a Vinaròs i la resta, blocs 2 i 3, seran a Morella. Així, les classes a la capital dels Ports tractaran les Estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres i la Literatura, cultura i dinamització.

Video Thumbnail
nord: La Xarxa Vives d'universitats compleix vint anys
"Es va fundar un 28 d'octubre de 1994 a Morella i ajunta a 21 universitats" segons apunta nord · la televisió comarcal
La Xarxa Vives es va fundar un 28 d’octubre de 1994 a Morella i ajunta a 21 universitats

Cal recordar que la Xarxa Vives es va fundar a Morella l’any 1994 amb 13 universitats. Actualment compta amb 22 universitats de quatre estats diferents. Així es compon de la Universitat Abat Oliba CEU, la Universitat d’Alacant, la Universitat d’Andorra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat CEU Cardenal Herrera, la Universitat de Girona, La Universitat de les Illes Balears, la Universitat Internacional de Catalunya, La Universitat Jaume I, la Universitat de Lleida, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramón Llull, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Sàsser, la Universitat de València i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

View this post on Instagram

👉🏽 Volem agrair, en nom de tots els components del Gremi de la Joventut a totes les agremiades i agremiats per haver participat en tots els actes que hem anat preparant, i sobretot per fer que el dia del Gremi de la Joventut, fora TOT UN ÈXIT🤩!!! – ➡ El dia 🗓12 d'octubre prepareu-se que tindrem #jarana‼️ – 🔸 ⏰12.00h, 📍Teatre Municipal de Morella, 🎭obra de teatre per als menuts del Gremi amb l'actuació: 'Els contes de Nelo' de Splai Teatre! – 🔹 ⏰19.00h, 📍La Plaça (Carrer Blasc d'Alagó), 🎶 'Tardeo' amb els millors DJ's locals, components del Gremi de la Joventut. – 🔹 ⏰21.30h, 📍Espai Firal, 🍽 Sopar per a les agremiades i agremiats del 54 Sexenni de Morella. – 🔹 ⏰01.00h, 📍Espai Firal, 🎊Festa final amb Orquesta TheLuxe i discomòbil fins que el cos aguante!! – 🍻VOS ESPEREM A TOTES I TOTS!!

A post shared by Gremi Joventut (@gremijoventut54) on

Festa del Gremi
de la Joventut

El Gremi de la Joventut del 54 Sexenni de Morella organitza una festa aquest dissabte 12 d’octubre per agrair als agremiats i agremiades el seu suport durant l’últim Sexenni. Així, les activitats comencen a les 12.00 hores amb teatre per als xiquets i xiquetes amb l’actuació d’Splai Teatre amb Els contes de Tio Nelo. A la vesprada, la Plaça acollirà als millors dj’s locals en una sessió de tardeo a partir de les 19.00 hores. A les 21.30 hores hi haurà sopar de germanor a l’Espai Firal i a partir de les 1.00 hores, festa amb l’orquestra The Luxe i discomòbil.

Directe