Morella celebra unes jornades sobre l’esport de muntanya

Aquest és un dels esdeveniments programats a Morella com a Capital de la Muntanya Espanyola 2019

Morella celebra unes jornades sobre l’esport de muntanya

Morella ha acollit aquest dimecres les jornades L’esport de muntanya com a element de promoció, agregació i desenvolupament sostenible en els territoris de muntanya amb diferents ponències. Així, l’objectiu d’aquest congrés és debatre sobre les solucions front al despoblament i altres problemes que sofreixen aquestes zones amb l’esport de muntanya com a peça clau. Cal destacar que aquesta és una de les activitats programades a Morella durant aquest any com a Capital de la Muntanya Espanyola 2019.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el President de l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya esMontañas, Paco Boya, i el President de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME), Juan Garrigós, han inaugurat aquest congrés. Així, Rhamsés ha destacat “la importància de formar part d’aquest projecte i ser la primera Capital de la Muntanya per a buscar solucions als problemes que tenim en les zones d’interior com és la despoblació, per exemple”. L’edil ha explicat que “les jornades d’avui busquen en l’esport de muntanya com un dels motors econòmics que ajuden al desenvolupament de les famílies en els pobles de muntanya”. A més, el President d’esMontañas ha afegit que “es tracta de sumar esforços i buscar solucions d’una forma activa, de manera que cal buscar el potencial de la muntanya i l’esport que s’hi pot practicar per a desenvolupar activitats”. Finalment, el President de la FEDME ha explicat “que hi ha una estreta relació entre les persones que practiquen esports de muntanya i la gent que hi viu en aquestes poblacions, ja que tots volen el millor per a preservar aquestes”.

Les jornades de L’esport de muntanya com a element de promoció, agregació i desenvolupament sostenible en els territoris de muntanya compta també amb ponents molt importants com Catherine Poletti, cofundadora i codirectora de l’Utra Trail Mont Blanc (UTMB) i Francisco Caso, Cap dels GREIM. A més, es veuen casos d’empreses o poblacions que utilitzen l’esport de muntanya com un atractiu turístic i realitzar diferents activitats.

Marxa senderista de Morella a Morella la Vella
amb més de 55 participants

Aquest matí ha tingut lloc una marxa senderista de Morella a Morella la Vella com una activitat a l’exterior dins d’aquestes jornades. Així, en aquesta caminada han participat més de 55 persones, les quals també han visitat les pintures rupestres de Morella la Vella. Cal destacar que aquestes es van descobrir l’any 1917 i estan declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Directe