Vilafranca celebra les jornades d’economia del bé comú

Es tracta de donar a conèixer aquest model econòmic que respecta drets socials i medi ambient

Vilafranca ha celebrat les jornades d’economia del bé comú amb la finalitat de donar a conèixer aquest model econòmic que respecta els drets socials i el medi ambient. Aquesta economia està basada en la sostenibilitat entre els aspectes econòmic, social i ambiental per aconseguir un món sostenible.

L’aplicació d’aquestes polítiques contribueixen a generar un bé comú que reforça a totes les parts de la societat especialment a les més desafavorides.

El paper de la societat civil és imprescindible per dur a terme estes accions, ja que han de responsabilitzar-se seguint criteris ètics.

Joan Ramón Sanchís és director càtedra economia del bé comú en la UV

La Comunitat Valenciana és un dels impulsors d’aquestes pràctiques i és on es concentra el major nombre d’empreses i grups impulsors. Per tant, aquesta autonomia és capdavantera en impulsar l’economia del bé comú i compta amb la primera càtedra d’aquestes característiques.

En la xerrada també va participar, Supernaranjas una empresa que és un exemple d’economia del bé comú. Aquesta empresa va començar a funcionar d’una manera diferent i coincidia amb els principis d’aquesta teoria econòmica.

Aquest projecte té una història de fons molt emotiva que reflexa la importància de canviar la forma de funcionar per als petits agricultors on molts havíen d’abandonar les terres i això els dona una altra oportunitat. I les empreses amb aquest funcionament cada cop augmenten més.

Amb aquestes jornades es posa de manifest la necessitat de canviar la forma d’actuar de les empreses en que les prioritats canvien del més barat a la qualitat del servei, la seua contaminació, legalitat o moralitat.

Directe