Vilafranca acull el dia del cant valencià d’estil

La capitalitat cultural del 2019 ha fet possible gaudir d'aquest actuació

Un gran nombre de músics i cantants s’han donat cita a Vilafranca aquest dissabte per a celebrar el dia del cant valencià d’estil, una fita que es porta a terme des de fa molts anys a València. Vilafranca ha pogut gaudir d’aquest espectacle gràcies a la seua condició de capital cultural del període 2019-2020 abans que aquesta actuació es traslladi a València. El cant valencià és música de ronda i està format per les albaes i el cant d’estil. És música que es regala.

Aquesta expressió és majoritàriament improvisada i no hi ha dos cants iguals. Una de les majors particularitats d’aquest estil és la figura del versador, que inventa la lletra de cada cant en cada moment. Així, el cantant amb l’estil i el versador amb el text improvisen cada cop i fan que cada cançó sigui única i irrepetible.

El cant varia depenent d’on es cante. A l’arribar a un lloc el cantant demana l’estil que vol i el versador inventa la lletra amb aquestes indicacions.

Jordi Reig va formar part de la formació Al Tall, que emprava molts elements de la música tradicional valenciana, tot i que per a realitzar cant d’estil es requereixen veus molt privilegiades.

La ronda va finalitzar amb una actuació a la plaça de l’església de Vilafranca que va congregar un gran nombre de públic.

Directe