Vilafranca acull el dia del cant valencià d’estil

La capitalitat cultural del 2019 ha fet possible gaudir d'aquest actuació

Video Thumbnail
Vilafranca acull el dia del cant valencià d'estil
La capitalitat cultural del 2019 ha fet possible gaudir d'aquesta actuació

Un gran nombre de músics i cantants s’han donat cita a Vilafranca aquest dissabte per a celebrar el dia del cant valencià d’estil, una fita que es porta a terme des de fa molts anys a València. Vilafranca ha pogut gaudir d’aquest espectacle gràcies a la seua condició de capital cultural del període 2019-2020 abans que aquesta actuació es traslladi a València. El cant valencià és música de ronda i està format per les albaes i el cant d’estil. És música que es regala.

Aquesta expressió és majoritàriament improvisada i no hi ha dos cants iguals. Una de les majors particularitats d’aquest estil és la figura del versador, que inventa la lletra de cada cant en cada moment. Així, el cantant amb l’estil i el versador amb el text improvisen cada cop i fan que cada cançó sigui única i irrepetible.

El cant varia depenent d’on es cante. A l’arribar a un lloc el cantant demana l’estil que vol i el versador inventa la lletra amb aquestes indicacions.

Jordi Reig va formar part de la formació Al Tall, que emprava molts elements de la música tradicional valenciana, tot i que per a realitzar cant d’estil es requereixen veus molt privilegiades.

La ronda va finalitzar amb una actuació a la plaça de l’església de Vilafranca que va congregar un gran nombre de públic.

Directe