Les obres de restauració de la capella de Santa Victòria descobreixen serigrafies a la façana

Estan datades del segle XVIII i la seua preservació s'ha inclòs dintre del projecte de restauració

Les obres de restauració de la capella de Santa Victòria descobreixen serigrafies a la façana
Fotos: @Vinaros_Ajunt

El projecte compta amb un pressupost de 208.696€ i consisteix en la rehabilitació de l’interior i la recuperació les pintures, a més de reparar esquerdes i eliminar les filtracions d’aigua

El regidors d’Urbanisme i Cultura, José Chaler i Anna Fibla, han realitzat aquesta setmana una visita a les feines de restauració de la Capella de Santa Victòria. Recordem que el projecte està inclòs dintre del fons FEDER de la Generalitat Valenciana amb la finalitat d’ajudar als ajuntaments a conservar el patrimoni històric i cultural del municipi.

Les feines de restauració de la Capella de Santa Victòria avancen a bon ritme i han tret a la llum importants descobertes que posen en valor aquest patrimoni cultural. En concret s’han trobat a la façana pintures d’arquitectura fingida, iguals que les trobades a l’església arxiprestal. Segons les primeres valoracions estan datades del segle XVIII i la seua preservació s’ha inclòs dintre del projecte de restauració.

El regidor d’Urbanisme, José Chaler, ha destacat que “la conservació de les serigrafies és molt important perquè la capella de Santa Victòria està catalogada com a Bé de Rellevància Local, per tant cal garantir la conservació de tots els elements patrimonials de l’edifici”. En aquest cas es recuperaran les pintures amb el color original de l’època, a més d’aplicar tractaments per evitar l’aparició de fongs i humitats.

D’altra banda, Chaler recordava que el projecte compta amb un pressupost de 208.696€ cofinançat per la Generalitat Valenciana, a través del fons FEDER amb la quantitat de 86.000€, la Diputació de Castelló amb 4.311€ i el mateix Ajuntament de Vinaròs amb una inversió feta amb recursos propis de 118.146€.

Pel que fa a la resta de les feines de conservació consisteixen en el sanejament de l’interior de la capella i restaurar les pintures datades del segle XIX, a més de escometre tasques de manteniment de l’edifici per eliminar les filtracions d’aigua i les humitats. D’altra banda, també s’eliminaran els elements no són propis de l’edifici com el paviment de fusta o el cablejat obsolet.

Directe