Les necessitats formatives i les demandes dels centres educatius a debat

La jornada s’ha desenvolupat al nou Espai Empresarial Actiben de Benicarló

L’Espai Empresarial Actiben de Benicarló ha acollit aquest matí una taula de treball centrada en les necessitats formatives de la comarca. L’acte, organitzat per l’observatori Obsedi Maestrat Litoral, ha comptat amb la presència de dos tècnics de la Generalitat Valenciana, en representació de la Direcció General de Formació Professional i de Labora, i ha sumat més de 50 persones assistents, entre empreses privades i representants dels centres educatius de la comarca.

Les diferents intervencions han servit per posar damunt la taula els principals problemes amb què es troben, tant els centres com les empreses: falta de titulacions de formació professional claus per als sectors econòmics de la zona (sector químic, del moble i de comerç exterior), la nul·la implantació de la formació professional dual, el desconeixement per part de les empreses de l’abast dels certificats de professionalitat o l’absència de canals de comunicació entre el món empresarial i l’educatiu.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha tancat la jornada posant èmfasi en la necessitat de dotar els centres educatius dels mitjans necessaris per a oferir titulacions amb demanda real i ha anunciat que «recuperarem el projecte d’instaurar a Benicarló un cicle formatiu superior de química per tal de donar resposta a les necessitats del sector químic del territori», en referència a les empreses químiques ubicades a Benicarló i Ulldecona (Montsià).

Directe