El Mucbe apropa l’art contemporani als escolars amb tallers didàctics per a grups

L’activitat està formada per vuit tallers que s’inspiren en Frida Kahlo, Olga Rozánova i Judy Chicago

El Mucbe ha programat dos grans blocs de tallers didàctics per a aquest curs escolar 2019-2020, adreçats a grups d’escolars tant d’infantil com de primària i secundària. La programació, que començarà el pròxim mes d’octubre, està formada per vuit tallers d’art contemporani inspirats en dones artistes, com Frida Kahlo, Olga Rozánova i Judy Chicago, i per quatre activitats didàctiques al voltant de la casa de Santa Càndida, la casa típica de llauradors benicarlandos del segle XIX.

En concret, els vuit tallers inclosos en la programació d’art contemporani estan dividits en tres moviments artístics: surrealisme («Màscares mexicanes», «El retrat» i «Clauer o penjoll de plàstic màgic»), constructivisme («Collage: formes i colors», «Tàngram» i «Clauer o penjoll de plàstic màgic»), i pop art («Dibuix transparent» i «Dibuix 3D).

D’altra banda, els quatre tallers relacionats amb la casa de Santa Càndida són: «Polsera de llana, realitzada amb tècniques manuals», «Castanyetes casolanes amb materials de reciclatge», «Pa casolà» i «Sabó artesà casolà». Encara que els quatre tallers s’impartiran al Mucbe, prèviament inclouen una visita guiada a la casa de Santa Càndida, la casa típica de llauradors de finals del segle XIX que actualment és un centre d’interpretació, amb instruments i objectes que pertanyen a la cultura i tradició de Benicarló.

Directe