Morella acull el 2n Seminari Internacional de Cultures Polítiques i Pràctiques Colonials de la UJI

Amb la participació de professors de diverses universitats europees i hispanoamericanes

Aquest matí l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha donat la benvinguda als professors i professores que es reuneixen a la Sala de Plens de l’Ajuntament per participar en el 2n Seminari Internacional de Cultures Polítiques i Pràctiques Colonials organitzat pel Departament d’Història, Geografia i Art de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la UJI, que tindrà lloc a Morella durant la present jornada i la de demà. Vora 15 professors titulars d’universitats de ciutats tant espanyoles com d’altres països, com ara País Basc, Las Palmas de Gran Canaria, Lisboa, Londres o Lima, analitzaran les xarxes socials i el poder colonial en el sistema atlàntic del tabac.

El primer edil, ha manifestat “l’agraïment a la UJI per l’organització de ponències, cursos i seminaris, com el present, a Morella, atès que és una manera també de conèixer l’interior de la província de Castelló, per part dels alumnes i professors que treballen conjuntament amb l’ens universitari.” Esta col·laboració reforça el treball que fem com a ciutat de congressos, sent molt interessant per a nosaltres per la desestacionalització que produeix.

A més del propi seminari, els professors i professores tindran ocasió de conèixer la ciutat, de la qual s’han interessat molt per la seua història i la gestió del patrimoni, destacant tots els premis que ha rebut, com és el cas de la rehabilitació del propi edifici de l’Ajuntament de Morella que ostenta el premi Europanostra.

Cal recordar que la Universitat Jaume I participa activament en les diferents jornades que es realitzen a Morella durant el present any, per assumir la capitalitat de les zones de muntanya que atorga l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya esMontañas. Així mateix, la col·laboració entre ambdós entitats és molt estreta en el desenvolupament de la Seu de l’UJI dels Ports, així com també l’UJI dóna suport al festival de música medieval Early Music Morella i continua amb la realització de les classes de la Universitat per a Majors amb la planificació d’activitats dirigides als majors de 55 anys.

Directe