La II Escola de la tardor a Morella ha sigut un èxit

Aquest congrés ha estat emmarcat dins de les activitats que es realitzen a Morella com a Capital de la Muntanya Espanyola 2019

La II Escola de la tardor celebrada a Morella ha sigut un èxit de participació amb més de 70 dones de manera presencial i més de 60 a través de l’streaming. Així, totes les conferències, taules redones i activitats han comptat amb molta gent per a visibilitzar els problemes de les dones en el món rural, així com buscar noves oportunitats per al territori. Cal destacar que les ponències han sigut variades i han participat professionals de diferents àmbits de manera que hi ha hagut treballadores del camp, així com empresàries. Així, l’Escola de la tardor ha estat emmarcada dins de les activitats que es realitzen a Morella com a Capital de la Muntanya Espanyola 2019.

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “han sigut unes jornades molt participatives tant de les dones que han vingut fins a Morella, com les morellanes que s’han apropat a les diferents xerrades i activitats”. L’edil ha assenyalat que “les zones rurals ja tenen dificultats pròpies de la zona, s’accentuen en els casos de les dones i amb l’Escola de la tardor també es busquen oportunitats per a revertir aquestos problemes”. Mari Carmen ha donat “l’enhorabona a les organitzadores de l’Escola de la tardor per la seua implicació i treball en aquest projecte, el qual té les portes de Morella obertes per a celebrar més edicions”.

Cal recordar que al mes de novembre de l’any 2017 Morella va albergar la I Escola de Tardor amb més de 90 dones participants sota el lema Economia verda, noves ruralitats des d’un enfocament de gènere. En aquesta segona edició han sigut un total de 142 dones inscrites amb la novetat que moltes han pogut seguir les xerrades i conferències a través de l’streaming per internet.

Cloenda amb el diputat de
promoció econòmica Pau Ferrando

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha participat en la clausura de la II Escola de Tardor organitzada per l’Hort del Manyano a Morella amb el suport econòmic de la Diputació de Castelló, que ha destinat 15.000 euros per a la realització d’aquesta iniciativa. Ferrando ha estat acompanyat per l’alcalde de la capital de Els Ports, Rhamsés Ripollés, i la directora i co-fundadora de la cooperativa Hort del Manyano, Esperanza Meléndez Marfil.

Les jornades, que han tingut lloc a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de la localitat durant els dies 12, 13 i 14 de setembre, han estat dedicades a la custòdia del territori i l’economia verda sostenible des de la perspectiva de gènere. En aquesta edició s’han visibilitzat les dones que emprenen els seus negocis innovadors a l’entorn rural i es dediquen professionalment al sector de l’economia responsable i sostenible. L’objectiu ha sigut el de crear un espai de reflexió a través de les experiències de les participants per a generar xarxes de cooperació i sinèrgies dins d’aquest sector.

El diputat de Promoció Econòmica ha agraït la labor realitzada en aquesta activitat a l’Hort del Manyano perquè, tal com ha dit, “cal deixar constància de les experiències de resistència de les dones als espais rurals i d’aquelles que aposten per fer dialogar les urbs amb la terra a través de models de negoci responsable i d’economia verda”.

Directe