Ulldecona, Alcanar i Morella col·laboraran en les festes Quinquennals i el Sexenni

Les Quinquennals i el Sexenni coincideixen cada 30 anys de manera que l’última vegada va ser l’any 1994 i la pròxima el 2024

Rhamsés Ripollés i Núria Ventura a Ulldecona

En el marc de la celebració de les festes Quinquennals d’Ulldecona, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han anunciat el seu compromís de col·laborar conjuntament en les pròximes festes Quinquennals d’Ulldecona i Alcanar i el Sexenni de Morella. Aquestes festivitats coincideixen cada 30 anys i la pròxima vegada que se celebraran juntes serà l’any 2024. Així, a través de la col·laboració es busca posar en valor la tradició d’aquestes festes tan especials en la zona.

Rhamsés Ripollés és alcalde de Morella

Les Quinquenals són un esdeveniment que se celebra a Ulldecona cada cinc anys en honor a la Verge de la Pietat i amb una durada de 10 dies. En aquesta ocasió duraran fins al 15 de setembre. Les festes Quinquenals d’Alcanar són en honor a la marededeu d’Alcanar.

L’alcalde de Morella ha destacat que “aquestes festes són un gran exemple del nostre patrimoni cultural i tradicional de manera que cal sumar esforços per a donar-les a conéixer i donar-los el valor que mereixen”. L’edil ha recordat que “l’any 1994 va ser l’última vegada que van coincidir les Quinquennals i el Sexenni i ja es van realitzar diferents col·laboracions per a posar en valor la seua importància i tradició”. Finalment, Rhamsés ha volgut “agrair a l’alcaldessa d’Ulldecona la seua invitació per a participar en aquesta festa tan important a la nostra zona”. També ha recordat que “hi ha una estreta relació entre les tres poblacions tan pròximes i cal col·laborar per a continuar creixent, de manera que les Quinquennals i Sexenni del 2024 són una gran oportunitat”.

Cal recordar que les festes Quinquenals d’Ulldecona i Alcanar estan declarades com Festa Tradicional d’Interés Nacional i el Sexenni de Morella és Festa d’Interés Turístic Nacional, Bé d’Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya. Així, el 54 Sexenni es va celebrar durant el mes d’agost del 2018 i el pròxim serà l’any 2024, amb l’Anunci al 2023. Aquestes festes se celebren en honor a la marededeu de Vallivana des de l’any 1678 i compta amb una gran quantitat de danses tradicionals i úniques d’aquesta festivitat.

Directe