Els bombers preparen un ampli dispositiu contra la gota freda

Estan operatius els 4 parcs de bombers professionals i els 5 de bombers voluntaris

Els bombers preparen un ampli dispositiu contra la gota freda

Davant de l’anunci de l’AEMET que apunta a que podrien produir-se episodis de fortes pluges en les pròximes hores a la província de Castelló i una vegada activada la preemergència taronja per part de la Generalitat Valenciana, el Consorci Provincial de Bombers (CPBC) de la Diputació de Castelló té preparat un ampli dispositiu en tot el territori per a ser activat de forma immediata en cas de necessitat. Així ho ha anunciat el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, qui ha explicat que l’activació es realitzaria “de forma gradual, segons les necessitats puntuals que puguen produir-se a cada moment i zona”.

EL CPBC té operatius els 4 parcs de bombers professionals de la província situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe, a més dels 5 parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta, en els quals estan disposats un total de 26 camions autobomba donats suport per 52 equips de reducció d’aigua dividits en 10 electrobombes, 34 motobombes i 8 turbobombes. És important destacar que entre les electrobombes hi ha 2 que tenen capacitat per a reduir un gran cabal d’aigua i 1 especialitzada en la reducció de sòlids i fangs. El dispositiu inclou a més 15 camions autobomba de les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana que estan assignades al Consorci Provincial de Castelló.

El CPBC també té activades la Unitat de Rescat de Muntanya (URM) i la Unitat de Rescat Aquàtic (URA) amb efectius distribuïts pels 4 parcs de bombers professionals.

Igualment es troba operativa la Unitat de Maquinària i Logística (UML) per a reforçar els dispositius de bombers. Compta amb maquinària pesada i equips per la reducció de gran cabal. També pot actuar després de les pluges en zones en les quals hi haja infraestructures danyades.

A més s’ha activat una unitat de voluntaris de Protecció Civil de la Diputació de Castelló amb disposició per a actuar de forma immediata com a suport logístic del dispositiu del bombers. El dispositiu inicial del CPBC s’anirà incrementant de forma automàtica en cas que siga necessari.

En alerta fins a la
vesprada de dimecres

Les previsions meteorològiques indiquen que fins a les 18.00 hores del dimecres dia 11 pot produir-se un empitjorament general de la situació a la província, iniciant-se un episodi de fortes pluges la incidència de les quals pot variar segons diversos factors, per la qual cosa es recomana a la població que estiga al corrent a través dels mitjans de comunicació i de AEMET i GVA112 de la informació del temps i dels possibles avisos que puguen realitzar-se.

Ha d’evitar-se la conducció per carretera i mai es travessaran zones que estiguen inundades, llits i barrancs. Tampoc és oportú programar activitats de muntanyes, especialment en les zones pròximes als llits dels rius i barrancs.

Dins de la llar, és important revisar les canalitzacions i baixants, així com assegurar-se que els desguassos de terrasses exteriors estiguen nets per a evitar acumulacions d’aigua. tEn cas d’emergències, cal telefonar immediatament al 112.

Directe