El Pacte Territorial per l’Ocupació Maestrat Litoral impulsa la formació en tres jornades gratuïtes

Les accions formatives van destinades tant a empreses com a administracions

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, representants dels municipis que integren el pacte i el coordinador del Pacte Territorial per l’Ocupació Maestrat Litoral (Obsedi Maestrat), Enrique Orero, han presentat les diverses accions formatives que han preparat per al mes de setembre. La programació està formada per tres jornades gratuïtes, dos d’elles destinades a empreses i una a administracions. Sánchez ha destacat la importància del pacte en matèria d’ocupació i formació a la comarca i ha remarcat que «les taules de treball, dedicades especialment al teixit empresarial i a representants de la formació comarcal, exposaran d’una manera transversal les propostes i necessitats, tant de les empreses com de les administracions».

En concret, el programa formatiu engegarà el dia 20 de setembre amb «Atraure i retindre el talent en el territori. La nova gestió de Recursos Humans», la primera de les jornades adreçades a empreses. La jornada inclourà una conferència a càrrec de la directora de l’«Espai Empreses» del Labora, Aguas Vivas Salom, a més d’una taula de treball complementària. Al llarg de la jornada es tractaran els principals problemes de les empreses referents a la contractació, la retenció de talent i la relació amb les diferents administracions en l’àmbit de l’ocupació.

La segona jornada tindrà lloc el 23 de setembre, i porta per títol «FP dual i els certificats de professionalitat. La formació com a via d’accés a l’ocupació». La jornada comptarà amb ponències impartides per la tècnica del Labora d’acreditació de competències i FP dual, Inma Villena, i pel director de l’IES Leopoldo Querol, Andreu Branchat. A més, també es durà a terme una taula de treball sobre la formació específica en el territori. La jornada consistirà a mostrar els empresaris els diferents tipus de formació, reglada i no reglada, i que els empresaris expressen les seues necessitats en quant a formació a l’hora de contractar personal.

La tercera de les jornades formatives, «Programes d’ocupació i formació. Diferents models de certificats de professionalitat», es durà a terme el 25 de setembre, encara que no té les inscripcions obertes perquè és més tècnica i està orientada exclusivament a administracions. Durant la jornada es tractaran les diverses problemàtiques que es troben les administracions locals a l’hora d’implementar els programes d’ocupació i de formació.

El coordinador del pacte, Enrique Orero, ha animat la gent interessada a apuntar-se «perquè com més persones assistisquen les informacions seran més adequades, les conclusions que es trauran seran més potents i les administracions prendran millors decisions». Aquelles persones interessades a assistir a qualsevol de les jornades han d’apuntar-se a través d’aquest formulari.

El Pacte Territorial per l’Ocupació Maestrat Litoral (Obsedi Maestrat) és un projecte amb seu a Benicarló que inclou, a més, les poblacions de Vinaròs, Peníscola, Càlig, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena, Sant Jordi i Sant Rafel.

Directe