Gastronomia o esport marquen les campanyes turístiques al setembre de Diputació

Entre elles es troba l'observació d'ocells al Parc Natural de la Tinença de Benifassà

Gastronomia o esport marquen les campanyes turístiques al setembre de Diputació

El Patronat Provincial de Turisme de Castelló posarà en marxa durant aquest mes de setembre diverses actuacions destinades a promocionar les festes, la gastronomia, l’esport i el medi ambient de les comarques castellonenques. En total, set campanyes que permetran visualitzar les atractives proposades dels municipis de la província durant setembre després de la temporada alta que concentren juliol i agost.

A nivell mediambiental destaquen dos esdeveniments. El primer, del 16 al 18 de setembre, es concreta en un viatge de premsa realitzat pel Patronat Provincial al costat de l’oficina de Turespaña al Regne Unit i la Agència Valenciana de Turisme. Quatre periodistes de mitjans de comunicació especialitzats en submarinisme de les illes britàniques visitaran la Comunitat Valenciana i bussejaran en localitzacions de la Costa Blanca i de la Reserva Marina de les els Columbrets.

L’objectiu del viatge és explorar les reserves marines de la Comunitat Valenciana com a recurs estrella per a ampliar l’oferta de busseig, especialment a l’hivern, i aprofitar les bones connexions que hi ha amb el Regne Unit. Per a això, es publicaran reportatges en revistes com Diver Magazine, Scubaverse i Scuba Magazine.

Ornitologia
i esports

Altres de les apostes del turisme ambiental és el Delta Birding Festival, que se celebrarà a Amposta del 20 al 22 de setembre. Es tracta d’una fira especialitzada en ornitologia, observació d’ocells i turisme de naturalesa. De fet, l’esdeveniment se celebra en ple Parc Natural del Delta del Ebre, al qual assisteix el Patronat Provincial de Turisme dins del pavelló de la Comunitat Valenciana amb l’oferta de turisme actiu i senderisme.

La província de Castelló compta amb espais naturals de gran rellevància per a l’observació d’ocells, com són la Reserva Natural d’Afiguris o els parcs naturals de la Tinença de Benifassà i del Prat de Cabanes-Torreblanca.

Pel que respecta al tema esportiu, la mirada en aquest mes de setembre es dirigeix a la capital alemanya, on se celebrarà, del 26 al 28 de setembre, Berlín Vital, una fira que se celebra en el recinte de l’antic aeroport de Tempelholf simultàniament a la Marató de la ciutat germana.

La fira reuneix els principals esdeveniments de carreres i patinatge del món, així com empreses de la nutrició i de l’equipament esportiu. El Patronat Provincial de Turisme tindrà un estand propi que comptarà amb la presència d’empreses de Castelló i esdeveniments de carreres i patinatge sobre rodes. Així, està prevista la presència a Berlín del Club Patí Castalia, entitat organitzadora de diverses competicions internacionals, com la Roller Skate. A més, estaran representants de l’organització de la Marató de Castelló amb la meta de promocionar i posicionar la competició en el mercat internacional.

Jornades Gastronòmiques supramunicipals
del 13 de setembre al 13 d’octubre

Al costat d’esports i medi ambient, la gastronomia continua sent una altra de les apostes decidides de la Diputació de Castelló. Aquí sobresurt la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques supramunicipals a celebrar, del 13 de setembre al 13 d’octubre, a les comarques de l’Alt Maestrat i la Plana Alta durant els caps de setmana. En aquest esdeveniment participen 14 restaurants d’Atzeneta del Maestrat, Benafigos, Benlloc, Cabanes, Les Useres, la Serra d’en Galceran, la Vall d’Alba, Vilafamés, Vistabella i Xodos.

Els menús presenten plats que tenen com a base principal les carns, olis i vi de la zona, amb especial atenció als productes associats a la marca “Castelló Ruta del Sabor”. L’objectiu és dinamitzar l’economia dels municipis participants a través del turisme i millorar l’afluència de comensals als establiments participants.

Esdeveniments de Peníscola,
Sogorb i Nules

Finament, destacar el continu suport de la Diputació de Castelló a les tradicions i festejos dels municipis de la província. El suport s’exemplifica aquest mes amb les festes en honor a la Verge de la Ermitana de Peníscola, del 7 al 22 de setembre, declarades d’Interès Turístic Nacional i que compten amb una subvenció de 9.000 euros per part del Patronat Provincial de Turisme. Al costat d’elles, la reconeguda Entrada de Toros i Cavalls de Sogorb, del 9 al 15 de setembre, que té una aportació de 12.600 euros per part del Patronat i que té la Categoria de Festa d’Interès Turístic Internacional. Finalment està la Fires de Nules, del 19 al 22 de setembre, declarada d’Interès Turístic Local i que rep 2.000 euros de subvenció per part del Patronat Provincial de Turisme.

Directe