Passe la Gota freda deixant molt poca aigua als Ports

Les precipitacions d'aquests dies han sigut tempestuoses i desiguals a la zona

L’anunciada DANA, històricament coneguda com a gota freda en aquest tram final del mes d’agost, ha passat de puntetes totalment per la comarca dels Ports. Les gotes fredes solen estar més associades a la tardor, si bé en aquesta ocasió el capítol d’inestabilitat ha estat tractat com a tal. La gota freda és el resultat d’un front polar fred a gran altura que xoca amb l’aire humit del Mediterrani. De fet, a moltes zones de la Península Ibèrica i també de les Illes Balears s’han produit precipitacions molt intenses, riuades, inundacions i molts problemes més com a conseqüència d’un episodi de pluges que s’ha concentrat pràcticament en 24 hores. A molts llocs les precipitacions que han ocasionat dificultats es produien en un curt espai de temps.

A la nostra zona no ha estat així i les pluges, encara que si que han arribat a la comarca dels Ports ho han fet de forma gairebé testimonial i molt poc destacada. Tampoc les previsions anunciaven grans quantitats d’aigua a l’interior de Castelló i Sud de Terol i és que a la nostra comarca es decretaven alertes grogues per possibles precipitacions i tronades. En el cas d’Aragó, poques alertes es van anunciar per a aquestes jornades.

L’alerta groga ha deixat poca precipitació als Ports

El recull de precipitacions a la nostra comarca en aquest capítol de pluges ha estat discret, en general i prou desigual ja que a més ha vingut acompanyat per tronades. Cal destacar que en el cas dels Ports, les precipitacions arreplegades van ser nocturnes, en la matinada de dilluns a dimarts. Vilafranca arreplegava 22 litres per metre quadrat, Portell i Morella 13 litres, 11 caien a Cinctorres i encara menys va ploure a la Tinença. A Vallibona s’arreplegaven 7 litres per metre quadrat i 4,8 a la Pobla de Benifassà. Per al cap de setmana s’espera alguna precipitació més a l’interior de Castelló.

Directe