L’Ajuntament reconeix Bert Appermont, director convidat de la serenata a Sant Bartomeu

El belga serà el primer director i compositor europeu en dirigir la serenata

Amb motiu de la serenata a Sant Bartomeu que tindrà lloc dijous 23 d’agost, l’alcaldessa de Benicarló ha volgut reconéixer la figura del director que l’Associació Musical Ciutat de Benicarló ha convidat per a participar d’un dels actes més tradicionals de les Festes Patronals. Enguany, el director invitat de la serenata és el belga Bert Appermont, director, compositor i referent mundial en la música per a agrupacions de vent.

Nascut a Bilzen (Bèlgica) l’any 1973, com a compositor ha escrit dos musicals, dos simfonies, una òpera, un oratori i més de 100 peces per a orquestres d’instruments de vent, bandes i orquestres simfòniques. El 2006, la seua composició «Fantasia per la Vita e la Morte» va guanyar el primer premi en el prestigiós concurs de composicions de Torrevella. A més, ha escrit música per a obres de teatre juvenil i música de caràcter educatiu per a xiquets i xiquetes.

Appermont és conegut per la seua virtuosa tècnica de instrumentació i per les seues magnífiques composicions. Molts dels seus treballs es basen en llegendes, mites o temes històrics, i li donen a la seua música un toc especial. Les seues obres han estat representades en més de 20 països i quasi totes les seues composicions han estat gravades per orquestres de renom de països com Japó, Suïssa, Països Baixos, Dinamarca, Alemanya, Itàlia, Espanya o Bèlgica.

L’alcaldessa, Xaro Miralles, ha agraït la presència de Bert Appermont a la serenata, «un dels concerts més importants de l’any i que té una antiguitat de més 125 anys d’història». «És molt positiu per a tots els músics de la nostra banda comptar amb la direcció d’un director tan prestigiós com Appermont», ha remarcat Miralles.

El director, que ha dirigit anteriorment les bandes de Llíria i Bunyol, s’ha declarat satisfet de poder treballar amb músics joves i ha manifestat que «a mi m’agrada el treball didàctic i estic molt satisfet de poder treballar a Benicarló». Appermont ha destacat que «és un plaer estar aquí i poder sentir el gran ambient que es genera a la plaça». El director de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, Pablo Anglés, també ha agraït la presència d’Appermont i ha destacat «la gran varietat estilística i el segell de qualitat que li dona a totes les seues obres».

La serenata a Sant Bartomeu tindrà lloc dijous 23 d’agost a les 21.00 hores a la plaça de Sant Bartomeu.

Directe