Un dissabte molt taurí a les festes de Vilafranca

Diumenge se celebrava el concurs de retalladors

Corro de vaques de Raül Monferrer de Formiche (Terol) per obrir la programació taurina de Vilafranca aquest dissabte, juntament amb l’entrada de bou i embolada de ‘Cóndor’ nº34 de Torrehandilla adquirit a Sergio Centelles de La Masà. Animada vesprada al recinte taurí amb el corro de vaques patrocinat per la Comissió de Penyes 2017. I és que la col·laboració entre col·lectius i associacions amb l’Ajuntament està sent màxima en aquestes Festes 2019 sense Comissió de Festes.

Els diferents grups com El Ventanillo, la Penya Taurina o l’Associació de Cadafals patrocinen tres dels quatre bous de Festes, si bé l’Ajuntament també ha organitzat un i col·labora amb l’adquisició d’un dels altres.

En la jornada de dimecres es compta també amb la col·laboració de Quintos i Quintes, un fet que sol ser habitual tots els anys a les Festes de Vilafranca.

També l’Associació de Cadafals ‘8 de Setembre’ participa en l’organització d’un dia a les festes amb corro de vaques i bou embolat. Des de fa uns anys aquest col·lectiu col·labora dins de la programació de les festes d’Agost.

De l’apartat de les barreres, coets de bous i coordinació amb l’equip mèdic i ambulàncies s’encarreguen els regidors Valentín Miravet, Cristóbal Troncho i Candi Andrés ja que és important comptar amb un equip fixe per organitzar els actes taurins.

Diumenge per la vesprada tenia lloc a la Plaça de Bous de Vilafranca un nou Concurs Nacional de Retalladors que enguany ha arribat a la seua 20ª edició. L’empresa ‘Ruedolé’ ha estat l’encarregada de l’organització de l’espectacle.

El diumenge,
concurs de retalladors

Amb quatre bous de la ramaderia de Colomer Hermanos es celebrava aquest concurs en el que participaven com a retalladors Javi Vallés (de Vall d’Alba), Miguel Ángel Sales ‘Mikea’ (de Cantavieja), Iván Sánchez (de Gea de Albarracín), Cristian Blanco (de Vall d’Uxò), Santi Conde (de Zamora) o Adrián Lambas (de Valladolid), entre altres. Una vesprada ennuvolada però sense pluja i amb bona temperatura que va registrar una bona entrada de públic a la Plaça de Bous de Vilafranca. Després d’una primera fase de tres grups amb quatre retalladors, els tres primers i el millor segon accedien a la final del concurs. El guanyador a Vilafranca en el Concurs de Retalladors va ser Iván Sánchez (de Gea de Albarracín), segon Santi Conde (de Zamora) en tercer lloc Jonathan Castaño (de Medina del Campo, Valladolid) i quart Javi Vallés de Vall d’Alba.

Directe