Morella prepara la seguretat de les Festes d’Agost

La Brigada Municipal munta les barreres que delimiten el recinte taurí i les zones de corrals

La Brigada Municipal de Morella ha començat aquesta setmana a muntar les barreres per a les Festes d’Agost 2019. Així, durant els primers dies s’encarreguen de traslladar les estructures als llocs que ocupen per a, posteriorment, muntar tota la infraestructura que delimita el recinte taurí als carrers de Morella. D’aquesta manera, es tracta d’una tasca que es realitza amb agilitat perquè moleste mínimament a les veïnes i veïns durant els dies previs a les festes.

El regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Jose Manuel Rodrigo, ha destacat que “durant els últims anys hem realitzat aquesta tasca de forma ràpida de manera que no afecte als veïns i veïnes, així com a les empreses de transport, ja que pot afectar a la seua feina”. A més, l’edil ha comentat que “les barreres i les estructures que conformen els corrals es van millorant cada any amb l’objectiu d’accelerar el muntatge i desmuntatge i minimitzar les molèsties que puguen ocasionar”. Jose Manuel també ha volgut “agrair a la Brigada, que cada any desenvolupa aquesta tasca, el seu treball que cada any es realitza de forma més eficaç”.

Programació de les
Festes d’Agost a Morella

Les Festes d’Agost a Morella comencen el divendres 16 d’agost amb activitats per a la Gent Gran i el Pregó. Així, aquest divendres començarà amb la cercavila dels Gaiteros de Morella a les 11.30 hores. A les 12.30 hores, Missa a la Basílica Arxiprestal i cercavila de la Rondalla de Morella a les 13.00 hores. L’Espai Firal acollirà el dinar de la Gent Gran amb reconeixement per a les parelles que compleixen 50 anys de casades i ball amb Blue Star. El Pregó de Festes 2019 serà a càrrec del gaitero Miguel Ferreres a les 20.30 hores des del balcó de l’ajuntament. A les 23.00 hores, Concert de l’Associació Musical Mestre Candel a la plaça i festa amb el duo Duetto.

El dissabte 17 d’agost hi haurà el Carnestoltes infantil i jocs a càrrec del Gremi de la Joventut del 54 Sexenni a la Plaça Colom a les 11.00 hores. A les 12.30 hores la Sala del Justícia acollirà la presentació del llibre Ximo Puig, la mirada morellana de Manuel Milián. La tradicional desfilada de la Dansa dels Peregrins eixirà a les 19.30 hores des de la capella de Sant Roc. La jornada finalitzarà amb l’actuació de Los Simples.

El diumenge 18 d’agost s’inicien els actes taurins de les Festes d’Agost. Així a les 10.30 hores desfila la Dansa dels Peregrins. A la vesprada es munten els cadafals a partir de les 16.00 hores i actua la Percutada. Finalment, vaquetes de la ramaderia de Sergio Centelles d’Ares del Maestrat i discomòbil Ado a les 00.30 hores organitzades per la Penya El Bou.

El dilluns 19 d’agost a les 7.00 hores, primera entrada de bous i vaques. A les 9.00 hores Santa Missa a la capella de Sant Roc. A les 12.00 hores, projecció de la pel·lícula infantil Dumbo. A la vesprada, solta de vaques a les 16.00 hores i a les 18.30 hores. A les 20.00 hores, actuació de la Xaranga i la Perkutada. A les 23.00 hores Bou Alternatiu i a les 1.00 hores Bou embolat i discomòbil organitzats per la Penya El Bou.

El dimarts 20 d’agost és el dia de les Quintes i els Quintos. La jornada comença amb la segona entrada de vaques i bous. A les 11.30 hores, concurs de dibuix i lliurament dels premis a les 13.30 hores. A les 16.00 hores i a les 18.30 hores, solta de vaques i a les 20.00 hores, actuació de la Xaranga i la Perkutada. A les 00.00 hores i a les 1.00 hores bous embolats a la plaça. Després, discomòbil a l’Espai Firal.

El dimecres 21 d’agost és el dia de la Penya El Bou. Així, la jornada s’inicia amb la tercera entrada de bous i vaques a les 7.00 hores de la ramaderia Pedro Fumadó “Charnego” i la prova del bou número 1 guarisme 6 de nom Ratonero de la ramaderia de Don José Antonio Adell Piquer. A les 12.00 hores, Xiquiencierro amb joguines i caramels des dels corrals de les calçades. A les 16.00 hores i a les 18.30 hores, solta de vaques i a les 20.00 hores, actuació de la Xaranga i la Perkutada. A les 00.00 hores i a les 1.00 hores bous embolats i a continuació, ball a la Plaça de Sant Joan.

El dijous 22 d’agost és l’últim dia d’actes taurins amb la quarta entrada de bous i vaques a les 7.00 hores. A les 12.00 hores, contacontes infantil El cofre de la igualtat. A les 16.00 hores i a les 18.30 hores, solta de vaques i a les 20.00 hores, desmuntada dels cadafals. A les 22.30 hores sopar fi de bous i ball amb el grup Blue Star.

El divendres 23 d’agost, a la Sala del Justícia, Diàlegs dels Ports d’estiu amb la presentació de la revista del Centre d’Estudis dels Ports. A les 20.00 hores, volta de vespra amb els Gaiteros de Morella i a les 22.30 hores, representació teatral El señor Badanas a càrrec del grup Deixa’t estar de romanços.

El dissabte 24 d’agost és el dia de la Mare de Déu de Vallivana amb ofrena de flors i Santa Missa a les 11.00 hores al santuari de Vallivana. A les 11.00 hores al Pla dels Estudis, Festa dels 35 anys de la Societat Esportiva Espemo amb activitats esportives de muntanya per a tota la família. A les 13.00 hores, cercavila amb els Gaiteros de Morella, els Gegants, la Corronquina i la Rondalla. A les 18.00 hores, al Portal de la Nevera, concert de piano i percussió a càrrec de Ruya Tuner i Dinzer Ozer. A les 24.00 hores, concert de Dragon Rapide i discomòbil.

El diumenge 25 d’agost, desfilada dels Moros de Muro d’Alcoi a les 13.00 hores. A les 18.30 hores, Diàlegs dels Ports d’estiu amb la conversa sobre el llibre L’efervescència literària a Morella i als Ports (S. XVI-XVIII). A les 20.00 hores, truita monumental a l’Espai Firal amb discomòbil. A les 23.30 hores, cercavila a càrrec de l’Associació Musical Mestre Candel i a les 00.00 hores, castell de focs fi de festes amb els Dimonis de Morella.

Directe