L’art urbà torna als carrers de Benicarló amb quatre grans murals i una nova edició del Camden Bló

Es farà, durant les Festes Patronals, en quatre façanes: Jacinto Benavente, Marqués de Benicarló, César Cataldo i Ulldecona

El regidor de Cultura i Festes, Pedro Manchón, ha presentat una nova edició del Camden Bló, una proposta artística que gira al voltant de l’art urbà i que engloba també el Museu d’Art Urbà, una iniciativa de la Regidoria de Cultura per a decorar grans façanes de Benicarló que ha tingut una gran acceptació en els dos anys anteriors. Per al 2019, la Regidoria de Cultura ja ha tancat la col·laboració de quatre artistes de prestigi internacional que deixaran la seua empremta en quatre façanes ubicades als carrers de Jacinto Benavente, César Cataldo, Ulldecona i Marqués del Benicarló.

«En aquesta ocasió —ha explicat el regidor— hem apostat per transmetre un missatge molt proper a Benicarló i, per tant, tots els murals tindran una temàtica marinera». Manchón ha recordat que aquest projecte va nàixer dels pressupostos participatius i que ha estat una de les propostes que més seguiment han tingut.

La directora del Mucbe, Lorena Luján, coordinadora del projecte, ha detallat la ubicació dels quatre murals de gran format i els artistes que els pintaran:

A l’avinguda de Jacinto Benavente, l’artista seleccionat ha estat Xolaka, de l’Alcúdia (València). Compta amb una gran trajectòria i una gran tècnica que el permeten adaptar-se a qualsevol espai i temàtica.

A l’avinguda del Marqués de Benicarló, serà l’argentí Andrés Cobre l’encarregat de pintar el mural. És un artista que pinta des dels 14 anys, emmarcat en el corrent de l’hiperrealisme. Ha pintat a Los Angeles, Dubai i Japó, entre d’altres, i arribarà a Benicarló directament des de Santa Fe (Argentina).

Al carrer de César Cataldo, el seleccionat ha estat l’artista granadí Mr.Chapu. Gran especialista en il·lustració, ha deixat la seua empremta per tot el món.

Finalment, al carrer d’Ulldecona, el mural anirà a càrrec d’El niño de las pinturas, també de Granada. Aquest artista es conegut per pintar grans murals figuratius amb missatges reivindicatius de caire social i mediambiental.

Camden Bló,
tercera edició

Paral·lelament, la Regidoria de Festes ha tancat ja la programació del que serà la tercera edició del Camden Bló, una proposta que ha tingut un èxit important en les dos edicions anteriors i que inclou diverses accions relacionades amb l’art urbà.

Enguany, tal i com ha explicat Iván Alemán, de la Comissió de Festes, el Camden arribarà acompanyat de dibuix (amb el col·lectiu Urban Sketchers), música, jam sessions, música en directe, body painting, perruqueria i també food trucks. La trobada serà a la plaça de Ladispoli els dies 17 i 18 d’agost d’11.00 a 23.00 hores.

Directe