El gaitero morellà Miguel Ferreres serà el pregoner de les Festes d’Agost

Dolçainer i col·leccionista de gaites és un referent per al patrimoni musical de Morella

La corporació municipal de Morella ha celebrat el ple ordinari del mes de juliol amb la programació de les festes com un dels punts principals. Així, es va aprovar que les tradicionals festes de Sant Roc se celebraran entre el divendres 16 i el diumenge 25 d’agost. A més, es va anunciar de manera oficial el pregoner que donarà inici a les Festes d’Agost. D’aquesta manera, el morellà Miguel Ferreres, gaitero i col·leccionista de dolçaines, conegut com un referent del patrimoni cultural i musical de Morella, engegarà la setmana més festiva des del balcó de l’ajuntament el 16 d’agost.

Miguel Ferreres va nàixer a Morella l’any 1941 i als nou anys se’n va anar a València per a estudiar. Després, va estudiar Farmàcia a Barcelona i va començar a exercir com a farmacèutic a Altura. També va estudiar tècnic bromatòleg, cursos d’anàlisis clínics i va fer l’oposició per a Inspector Farmacèutic Municipal. D’altra banda, entre les seues aficions està la gimnàstica esportiva i la música, per la qual és conegut a Morella. Així, Miguel ha sigut dolçainer i col·leccionista de dolçaines, moltes d’elles fetes per morellans. A més sempre ha estat present en les festes populars com Sant Antoni, la Rogativa, el Corpus Christi, la Mare de Déu d’Agost, el Sexenni en totes les seues danses amb la colla de dolçainers de Morella i també amb els de Castelló. També va col·laborar amb la Fonoteca Valenciana.

La regidora de Festes, Rocío Querol ha explicat que “aquest any les Festes d’Agost tornen a les seues dates habituals i comencen el divendres 16 d’agost i s’allarguen fins al 25 d’aquest mes per a concentrar diferents activitats festives i culturals a la ciutat”. L’edil ha destacat que “Miguel Ferreres iniciarà aquestes festes en honor a Sant Roc amb el pregó des del balcó de l’ajuntament i dirigirà unes paraules a morellanes, morellans i visitants”. Rocío ha explicat que “el mes d’agost concentra moltes activitats dins de les setmanes de la joventut, la cultura, les festes i l’esport, així com estan previstos els actes festius d’Herbeset, Xiva, Ortells i La Pobleta”. Finalment, ha aprofitat per a “agrair la participació de Miguel Ferreres com a pregoner de les festes i acceptar aquest càrrec tan important en les Festes d’Agost de Morella”.

La programació del mes d’agost a Morella comença amb la Setmana de la Joventut amb diferents tallers, així com la celebració del campionat de Futbol Sala Ciutat de Morella. Després d’aquesta, se celebra l’Agost Cultural a Morella i el Festival Internacional de Música. A continuació, comencen les Festes d’Agost i el mes finalitzarà amb la Setmana de l’Esport i la Salut.

Directe