Els concerts de l’Early Music Morella tornaran la ciutat a l’època medieval

L’església de Sant Joan s’uneix a Sant Francesc, l'església i les Sales Gòtiques per a acollir els concerts

Els concerts de l’Early Music Morella tornaran la ciutat a l’època medieval
Una imatge d'arxiu de l'edició 2018 de l'EMM / Miguel Ángel Troncho

La VIII edició de l’Early Music Morella torna des del 19 fins al 25 de juliol per a transportar la ciutat a l’època medieval. Així, el festival internacional de música medieval i renaixentista mescla la música i instruments antics amb els emplaçaments històrics de Morella i el converteix en un esdeveniment referent a Europa. Cal recordar que aquesta edició es titula Una família, un temps, una llegenda. Els Borja amb una temàtica que gira al voltant d’aquesta característica família valenciana del segle XIII.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “aquesta edició l’Early Music Morella compta amb una gran quantitat de concerts durant tota la setmana en emplaçaments històrics espectaculars de la nostra ciutat”. L’edil ha explicat que “este any també es realitzaran concerts a l’església de Sant Joan, un espai que tenim i cal posar en valor, de manera que s’inclou en aquest festival tan important”. Rocío també ha comentat que “aquesta serà l’octava edició de l’Early Music Morella, cosa que fa que el festival siga una data marcada al calendari morellà i que compte amb una elevada participació en tots els concerts”. Finalment, Rocío ha aprofitat per a “convidar a morellanes, morellans i visitants a disfrutar d’aquestos concerts que combinen la música antiga amb els emplaçaments històrics de Morella per a oferir un espectacle únic” i ha recordat que “els i les músics que hi participen a l’Early són referents a Europa en aquest estil de música”.

Reportatge de l’edició 2015 de l’Early Music

Concerts de l’Early Music
Morella 2019

El Festival Internacional de Música Early Music Morella 2019 comença el divendres 19 de juliol amb el concert Lucretia Borgia al Convent de Sant Francesc a càrrec de Capella de Ministrers i Carles Magraner a les 19.30 hores. El dissabte dia 20 hi ha dos concerts, el primer a les 20.00 hores a l’església de Sant Joan sota el títol Tiranno amor a càrrec de Marta Almajano i Pablo Márquez, i el segon a les 22.30 hores a les Sales Gòtiques de l’ajuntament a càrrec d’Atsuko Takano i titolat Glosado. També el diumenge hi ha dos concerts, Ricercare, d’Eduardo Egüez, a les Sales Gòtiques a les 20.00 hores i A circle in the water, de Delia Agúndez, Toni Aparisi, Carles Magraner i Robert Cases, a les 22.30 hores a Sant Joan.

Reportatge de l’edició 2017 de l’Early Music

Entre setmana continuen les actuacions i el dilluns 22 de juliol Al son de las trompetas, de Pablo Márquez, farà sonar l’orgue històric de Turull a la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major a les 20.00 hores. El dimarts l’església de Sant Joan acollirà El retorno del Dios Pan a les 20.00 hores a càrrec de Maria Jonas, Aziz Samasaoui, Silke G. Schulze i Eduard. El dimecres tindran lloc Y una (B)orgía sonora a Sant Joan a les 19.30 hores amb AD Libitum i el cor de l’EMM i Marco García de Paz i Dones d’aigua de Mara Aranda al Teatre Municipal a les 22.30 hores. El dijous 25 de juliol tindrà lloc el concert Bassa Capella amb l’alumnat de l’acadèmia de l’Early Music Morella a les Sales Gòtiques a les 12.00 hores i el festival finalitzarà amb el concert de cloenda La Dansa de la Mort al convent de Sant Francesc, també a càrrec de l’alumnat de l’EMM.

Directe