Escoles sense racisme, per la pau i el desenvolupament als Ports

Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) ha estat treballant al CRA Els Ports i al col·legi de Morella

Escoles sense racisme, Escoles per a la Pau i el Desenvolupament (ESR-EPD) és un programa que treballa per a la construcció d’una ciutadania solidària, crítica i responsable. La igualtat de gènere i la convivència pacífica són les línies prioritàries de treball de ACPP-PV, per a contribuir a la construcció, des de la infància, d’una societat valenciana més compromesa i sensibilitzada amb els conflictes i problemes socials que afecten el seu entorn més pròxim.

L’educació és una clau fonamental per a la transformació social i un sistema educatiu públic, igualitari i de qualitat, el principal motor d’aquesta transformació. D’aquesta manera, l’objectiu d’aquest programa és contribuir a la millora de la qualitat del sistema educatiu, garantint la integritat, la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament del potencial de l’alumnat.

Durant la realització d’este projecte que continuarà l’any que ve s’han treballat materials pedagògics com el Teatre Fòrum, on els xiquets i xiquetes són els propis protagonistes, resolent situacions conflictives a través de la interpretació; el conte la Tetera de Kabul, amb el qual es fomenta la reflexió sobre temes actuals com el refugi i la interculturalitat; un Cinema Fòrum, el cinema orientat al diàleg, intercanvi i debat sobre qüestions vinculades a la justícia global, igualtat de gènere o situacions de discriminació o l’exposició Mira Tu, un recurs que posa en valor la diversitat de cadascun/a de nosaltres, trencant amb estereotips i prejudicis que porten a la discriminació.

ACPP considera necessari acostar, tant a l’alumnat com a l’equip docent, l’Agenda 2030 per a impulsar accions dirigides a fomentar una ciutadania crítica amb les causes i mecanismes que generen desigualtat, pobresa i exclusió.

Directe