La veterinària benicarlanda Elsa Beltran serà la mantenidora de les Festes Patronals

Està especialitzada en neurologia i neurocirurgia i i és professora a la Universitat de Londres des de 2014

Les Festes Patronals 2019 ja tenen mantenidora. Es tracta de la veterinària benicarlanda especialitzada en neurologia i neurocirurgia Elsa Beltran Catalan, que serà l’encarregada de llegir el pregó inaugural de les Festes la nit del 16 d’agost. Així ho ha informat l’alcaldessa, Xaro Miralles, a la Junta de Portaveus, abans que el Ple ordinari del mes de juliol aprove oficialment el seu nomenament.

Elsa Beltran és llicenciada per la Facultat de Veterinària de la Universitat Cardenal Herrera – CEU, a València l’any 2002. Posteriorment es va traslladar a Barcelona per a cursar un postgrau clínic a la Universitat Autònoma. En aquest moment va ser quan es va despertar en ella la passió per l’especialitat de la neurologia, la qual cosa la va dur a Anglaterra l’any 2006, en busca de millors oportunitats per a la seua especialització.

L’any 2011 va obtindre la diplomatura pel Col·legi Europeu de Neurologia Veterinària, institució de la qual forma part actualment com a presidenta del Comitè d’Educació. Paral·lelament, treballa com a docent a la Universitat de Londres des de l’any 2014, com a professora de neurologia i neurocirurgia veterinària. A banda, segueix col·laborant amb diversos postgraus de neurologia de facultats de veterinària espanyoles i contribueix amb l’Associació de Veterinaris Espanyols Especialistes en Petits Animals (AVEPA), com a membre del comitè científic.

A banda de la formació i la docència, també sent gran passió per la investigació, la qual cosa l’ha dut a publicar més de 50 articles en revistes i capítols de llibres d’abast internacional. El seu prestigi li permet donar conferències arreu del món. Actualment també treballa com a editora del llibre de Neurologia Veterinària de l’Associació Britànica de Petits Animals (British Small Animal Veterinary Association) i com a editora associada a la revista Frontier Veterinary Science.

El gener del 2019 se li va atorgar el premi Ángel Herrera-Alumni CEU, com a reconeixement a la millor alumna per la seua trajectòria professional, emprenedoria i inspiració per a l’èxit. Beltran ha continuat la seua formació, i el febrer del 2019 va obtindre la diplomatura en Educació Veterinària per la Universitat de Londres, convertint-se així en membre de l’Acadèmia d’Educació Superior.

Directe