El món rural centra les activitats de la Mostra del Cinema Rural “Al nostre ritme”

Josefa, l'última masovera de Vallibona, protagonitza el foto-mural

La Mostra del Cinema Rural «Al nostre ritme», promou l’estima pel cinema, més reflexiu i independent, llunyà del cinema comercial i massiu. Totes les pel·lícules es projecten en versió original subtitulada i en acabar es realitza un col·loqui amb els membres de l’equip de rodatge, el directors o persones relacionades, però a més, aquest festival també compta amb activitats paral·leles relacionades amb el cinema i que serveixen per reflexionar sobre el món rural.

En aquesta vuitena edició es van programar un seguit d’activitats que iniciava amb la elaboració d’una de les imatges de l’exposició fotogràfica de Manel Bellver que va estar exposada al llarg del cap de setmana a la sala empedrada de l’Alberg de la Pastora.

La jornada continuava amb la Ruta fotogràfica organitzada per la fotògrafa Anna Soler. L’objectiu conéixer Vallibona i poder fotografiar el seu paisatge mitjançant una foto-instal·lació rural amb les imatges realitzades pels alumnes de l’any anterior.

Finalment diumenge, al matí, els assistents a la mostra van poder gaudir d’un taller de foto seqüència. Un taller participatiu de creació d’històries amb foto seqüència dirigit per Soler.

En la cloenda es va poder gaudir una estona de l’actuació de la compositora, pianista i cantant Lu Rois en una atmosfera molt cinèfila i embriagadora.

Directe