Les escultures inèdites de Moisès Gil desembarquen al Mucbe

L’exposició recull set instal·lacions creades expressament per a l’ocasió per l’escultor valencià

Benicarló acull, des d’avui, «Topologies de l’espai escultòric», una exposició de l’escultor valencià Moisès Gil (Cocentaina, 1963). La mostra està formada per set instal·lacions creades majoritàriament amb acer i alumini elaborades expressament per a aquesta ocasió, per tal de realitzar una exposició adequada al context museístic de la capella del Mucbe. Com ha reconegut el propi Gil «quan vaig veure per primera vegada la capella em vaig quedar impressionat, i vaig veure que les meues propostes escultòriques funcionarien molt bé en quant al diàleg que es forma entre l’escultura, l’espectador i l’entorn». «Envoltar les meues propostes escultòriques en aquest lloc és màgia», ha sentenciat Gil.

Per la seua part, el regidor de Cultura, Pedro Manchón, s’ha mostrat satisfet perquè Benicarló puga comptar amb aquesta exposició d’un artista del prestigi de Moisès Gil i ha aprofitat l’ocasió per convidar els ciutadans a visitar la mostra.

Gil és un artista valencià amb més de 34 anys de trajectòria artística, que li han valgut perquè es reconega el seu treball a nivell internacional. Ha exposat les seues obres a la Galerie Azahar i al Museu del Louvre de París, a la Spanische Kunst-Kaarst de Düseldorf o la Galery Angela Reitz de Colònia, a banda d’altres països com Mèxic, Corea del Sur, Bèlgica, Àustria o Itàlia, entre d’altres. A més, Gil és Catedràtic d’Universitat del Departament d’Escultura de la Universitat Politècnica de València.

A «Topologies de l’espai escultòric», Gil fa propis els problemes de la societat contemporània per donar veu a aquells que no la tenen i, a través de les seues escultures, arribar a aconseguir un món millor. L’obra de Gil vol fer reflexionar a l’espectador i que es plantege els problemes reflectits en la mostra. «Cada peça té les seues connotacions semàntiques i un significat per a mi, però les escultures s’acaben de fer quan l’espectador interpreta allò que elles volen dir o les seues reflexions personals», ha indicat Gil.

L’exposició es podrà visitar a la capella del Mucbe fins al 22 de setembre.

Directe