Maria Rosa Aragay guanya el Concurs de Micro-relats Sergio Beser

La 6ena edició del certamen literari també va reconèixer els treballs de la jove Inés Gil i de la xiqueta Júlia Macipe

Maria Rosa Aragay guanya el Concurs de Micro-relats Sergio Beser

La sala del Justícia de l’Ajuntament de Morella va acollir, el dissabte, el lliurament dels premis del certamen de microrelats Sergio Beser que des de fa sis anys, i com a record i homenatge al bon savi morellà, organitza el Club dels Amics de la Ràdio i Comunicacions dels Ports. Enguany el jurat, conformat pels escriptors, periodistes i professors, Rosa Regàs, Elena Moya, Victor Maicas, Lluís Messeguer, Adolf Piquer, Narcisa Rambla, Jesús Sangüesa i Fabricio Caivano, i presidit per Josep Martí Gòmez, ha tingut molta feina, ja que s’han presentat 147 obres en la secció de microrelats i una dotzena en la secció de tuit-relat.

En aquesta sisena edició la paraula escollida, la que no podia faltar en cap relat, era “Miracle” o “milagro”. Enguany s’ha commemorat el 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer que ens va deixar diversos miracles a Morella, però, ben segur, que el més cridaner és el que recorda el microrelat estampat en ceràmica que es troba al carrer Marededéu de Vallivana, tot just davant de casa Sergio Beser… El Club dels Amics de la ràdio va pensar que, en el que va xalar Sergio escoltant la reacció dels turistes quan es fixaven en la llegenda, eixa havia de ser la paraula en la qual jugarem en esta edició.

L’acte va comptar amb la presència de Lluís Messeguer, membre de l’acadèmia valenciana de la llengua, professor de l’UJI, escriptor, i membre del jurat, i va estar presidit per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

El guanyador en la secció de Tuit-Relats va ser Xavier Simarro amb un tuit titulat “alça el cap”. El seu premi Un cap de setmana d’aventura a Saltapins i 100 euros, a més d’un lot de llibres. En la secció Infantil l’obra de Jùlia Macipe Cadafalch, “aquell record”, va ser la que més va agradar. El seu premi un lot de llibres, 100 euros i un cap de setmana a Saltapins.

L’acte de lliurament dels premis del 6è Concurs de Micro-relats Sergio Beser a nord\íntegre

El mateix premi s’enduia la guanyadora de la secció juvenil, Ines Gil Monfort pel seu relat “que apuro”. Emocionada es va mostrar la guanyadora de la secció d’adults, Maria Rosa Aragay, que va aconseguir el primer premi amb l’obra “travessar el riu amb la barca”, i és que, segons va confessar, havia estat alumna del professor Beser. El Premi consistia en aquest cas en 300 euros, un cap de setmana a Saltapins i un lot de llibres.

La resta de premiats, laia obiols Ferràs, Carla Garcia Boix, Nely Balciauskite, en la secció infantil; Diego roig lecha i Alejandro Pitarch, en la secció juvenil i Anna Mundet, Josep Vicenç Guimerà i Lara Adell, van ser obsequiats en un lot de llibres i com els guanyadors amb el distintiu de premiats de Comunicacions dels Ports.

Tots els treballs presentats han estat publicats en un llibret que es va repartir en el mateix acte.

Este certamen literari està organitzat pel Club dels Amics de la Ràdio i Comunicacions dels Ports, i compta amb la col·laboració de l’acadèmia valenciana de la Llengua, la Universitat Jaume I, l’ajuntament de Morella i l’ajuntament de Vilafranca.

Directe