L’Early Music Morella arriba a la seua octava edició del 19 al 25 de juliol

L’Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista és un referent a Europa i oferirà 11 concerts

La ciutat de Morella es prepara per a una nova edició de l’Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista Early Music Morella organitzat per l’Associació Cultural Comes. Aquest esdeveniment, el qual s’ha convertit en un referent a Europa, celebrarà la seua vuitena edició entre el 19 i el 25 de juliol.

Cal recordar que l’Early té un caràcter internacional que concentra alumnat i professorat d’arreu del món en les diferents disciplines que ofereix.

Cal recordar que l’Early Music Morella compta amb diferents beques i ajudes per fomentar l’accés i la igualtat d’oportunitats a través de l’educació. D’aquesta manera, l’acadèmia encara té la matrícula oberta fins al 30 de juny amb l’objectiu de facilitar als i les joves músics la participació en el llegat musical de 800 anys d’antiguitat. Així, l’edició del 2019 se centra en la família dels Borja, encara que també es prestarà atenció a Sant Vicent Ferrer, ja que aquest 2019 es compleixen 600 anys de la seua mort.

Reportatge de l’edició 2015 de l’Early Music

Un festival marcat
al calendari cultural morellà

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “l’Early Music Morella és ja un festival marcat al calendari cultural de la ciutat per totes les activitats que es realitzen en aquesta setmana de juliol”. Així, l’edil ha explicat que “aquest esdeveniment suposa un gran nombre de visitants a Morella entre el professorat i l’alumnat de l’acadèmia, així com una àmplia oferta cultural de concerts oberts al públic”.

A més, Rocío ha comentat que “es tracta d’una acadèmia de formació excel·lent i referent a Europa que aprofita els emplaçaments medievals de la ciutat combinada amb la música i instruments de l’època”.

Reportatge de l’edició 2017 de l’Early Music

Destacat a
nivell europeu

Aquest esdeveniment cultural, el qual promou l’accés a la formació d’excel·lència en el patrimoni musical antic que impartiran prestigiosos músics i ponents, oferirà 11 concerts i nombroses activitats complementàries.

Early Music Morella és un dels cursos especialitzats de música antiga més destacats d’Europa el qual es combina la música culta i la tradicional abordada des de la perspectiva de la música històrica com a segell i tret distintiu.

L’Early Music Morella està obert a tots els públics i pretén suplir la carència d’estudis i investigació i abraça repertoris diversos que inunden la capital dels Ports i potencien un enclavament històric i de mescla cultural amb una notable activitat turística.

Directe