Aprendre a cuidar a una persona dependent

Els beneficiaris de la prestació han de cursar aquesta formació obligatòria

Aprendre a cuidar a una persona dependent

Els beneficiaris de la prestació per cuidar d’una persona dependent de Morella i altres pobles de la comarca han començat aquest dimarts un curs per a cuidadors no professionals. Aquesta formació és obligatòria per a tots els que reben la prestació i té lloc durant 5 jornades a la Casa Ciurana de Morella. En pròximes dates, Vilafranca albergarà aquest mateix curs.

Marisa Ibañez és treballadora social de la Mancomunitat Comarcal Els Ports

Així, vora una desena d’alumnes de diferents localitats com Morella, Forcall o Olocau s’han donat cita per a assistir a aquest curs. La formació ha tingut primer a la Casa Ciurana una part més pràctica i, a continuació, els cuidadors han anat fins al Centre de Dia de Morella per a posar els coneixements en pràctica.

La formació que els cuidadors no professionals reben és molt variada i compta amb la participació d’experts i treballadors qualificats en diverses àrees que comprenen el cuidat de persones dependents. L’objectiu és aprendre a cuidar millor a la persona depenent i a la vegada rebre ferramentes per a aprendre a portar aquesta situació el millor possible.

El curs està distribuït en 5 sessions de 4 hores en el qual es desenvolupen activitats tant teòriques com pràctiques.

Els alumnes de Morella i la resta de la comarca realitzen aquest curs que finalitzarà el pròxim dimecres. A Vilafranca, el curs es portarà a terme a partir de la setmana vinent.

Directe