Les baixes temperatures d’aquest dimecres ens allunyen de l’estiu

A pocs dies per a l'entrada de l'estiu, el temps deixa a la comarca dels Ports registres més propis de la tardor

El cel de Morella, aquest dimarts

En poc més d’una setmana arriba l’estació estival, però el temps d’aquest dimecres fa pensar tot el contrari. Front a les temperatures gairebé d’estiu que serien habituals en aquests dies de mitjans de juny, l’oratge deixa un ambient més propi de la tardor que de finals de la primavera.

A la ciutat de Morella han arribat els ruixats, d’una manera testimonial, a primeres hores de la vesprada, després d’un matí fresc, ennuvolat i fins i tot boirós. A les quatre de la vesprada els termòmetres marcaven només 9,3ºC i la humitat apuntava un 78%. Mentre que la màxima del passat dia 4 de juny arribava fins als 27ºC, en la passada matinada s’ha registrat la mínima més baixa del mes de juny, amb només 8,5ºC. Tot i això, no es pot parlar de registres extrems, donat que mirant les dades dels darrers 68 anys, comprovem com al 1984 es va registrar una mínima de 1,5ºC durant el juny.

Aquesta passada matinada, l’estació automàtica de l’Avamet registrava 5,2ºC a La Pobla de Benifassà, 8,3ºC a Cinctorres, o 8,6ºC a Vilafranca.

A partir de demà
pugen les temperatures

Les previsions apunten que les precipitacions registrades arreu de la comarca no passaran de l’anècdota. Els termòmetres comencen a pujar a partir de dimecres i dominarà el sol amb núvols alts fins a dimecres, dia en que podrien tornar les precipitacions, encara que sense la baixada de temperatures registrada en aquest dimarts.

Directe