L’Aplec dels Ports dóna a conèixer la programació completa

Del 26 al 28 de juliol Herbers tindrà desenes d'activitats per a dir "al despoblament ni aigua"

La Comissió Organitzadora de l’Aplec dels Ports, que enguany es celebra a Herbers del 26 al 28 de juliol, han donat a conèixer mitjançant les xarxes socials la programació completa de la festa comarcal per excel·lència. L’Aplec d’Herbers té com a lema “Al despoblament, ni aigua”.

Les actuacions per als tres dies s’han distribuït en 5 escenaris: L’escenari Taquilla Inversa, L’Escenari Plaça, l’Escenari Roca Mola i l’Escenari Barranck Rock.

La inauguració de l’Aplec, un dels moments més esperats de cada darrer cap de setmana de juliol als Ports tindrà lloc el divendres 26 a les deu de la nit. L’escenari Taquilla Inversa acollirà a La Xalera, que estarà acompanyada en aquest acte d’obertura pels Gaiters de Forcall i de Pena-roja, aquesta última localitat de la comarca del Matarranya, situada a pocs quilòmetres d’Herbers. Per a eixa primera nit destaquen les actuacions de Azero o La Kinki Band, entre altres.

El dissabte és el dia més complet, amb activitats de tot tipus des del tallers infantil que comencen a les 11, passant per l’actuació de les Muiexanges de Vinaròs, La Plana o Conlloga a meitat vesprada. La programació té activitats durant tota la jornada i culminarà amb les actuacions de Ràdio Rude, Los Draps o Ebri Knight repartits pels dos principals escenaris.

Per al diumenge la jornada començarà amb una caminada de 6 km que arranca a les nou del matí. Per a dinar hi ha una paella monumental al menjador, per a la que es necessari comprar tiquet i, com a final, està prevista l’actuació de Pep Botifarra, Xavi Sarrià en acústic, o la Dansa Guerrera de la Todolella, que donaran pas a l’acte de cloenda i l’actuació de El Diluvi.

Exposicions durant
tot el cap de setmana

Durant el cap de setmana de l’Aplec dels Ports es podran visitar diverses exposicions, “Geografies de conflicte i confluència: Maquis i masovers als Ports” de Lluís Ibàñez, “Vicent Andrés Estellés, cronista de records i d’esperances” i “Carles Salvadaor, escriptor de l’any 2015”.

Directe