Vilafranca celebra la Pasqua del Llosar, un dels dies grans de festa local

L'altra festa local de Vilafranca és el 8 de Setembre, Dia de la Mare de Deu del Llosar, que enguany cau en diumenge

Vilafranca dedica sempre les seues dues festes locals a la marededeu del Llosar i aquest dilluns 10 de juny celebrava la Pasqua del Llosar, que arriba sempre amb la Pentecosta. Una festa amb caràcter de rogativa i que serveix per visitar el santuari de la patrona de Vilafranca on es realitzava la missa amb la presència dels capellans Francisco Francés, rector de la Parròquia d’Atzeneta, Àlvar Miralles, rector de Santa Sofía a Vila-real i qui fora rector de Vilafranca des de 1993 a 2005 i l’actual rector de Vilafranca, Salva Prades.

“Maria és mediadora en les rogatives”, explica el rector de Vilafranca, Salva Prades

Als primers bancs del Llosar participaven de la celebració els xiquets i xiquetes que van prendre la comunió diumenge a Vilafranca i les autoritats locals encapçalades per l’Alcalde, Óscar Tena en un dels seus darrers actes com a primer edil del municipi. Una festa al Llosar per demanar moltes coses a la Mare de Deu.

Encara que no siga en rogativa, qualsevol visita a l’ermitori del Llosar potser un bon moment per demanar a la Verge, tal i com apuntaven els oficiants de la celebració. L’altra festa local de Vilafranca és el 8 de Setembre, Dia de la Mare de Deu del Llosar, si bé enguany al caure en diumenge la festa de la patrona el festiu serà el 6 de setembre. A la festa gran sempre es compta amb major participació que a la festa de Pasqua.

“El dia 8 ens trobem més de festa, avui molta gent se’n va a Castelló”, diu Àlvar Miralles, que va ser capellà de Vilafranca entre els anys 1993 i 2006

Després de la missa tenia lloc la processó de tornada des del Llosar fins a Vilafranca amb els guions i les banderes de la Mare de Deu. Els xiquets i xiquetes de comunió precedien a la imatge de la Verge i tancaven la processó les autoritats municipals i la Unió Musical de Vilafranca interpretant les marxes ‘Virgen del Losar’ i ‘Sant Roquet’.

Sense Majoralia, com ha ocorregut als darrers anys, la festa menuda de la Verge del Llosar s’ha celebrat a Vilafranca amb un matí fresc, si bé l’oratge ha anat millorant amb el pas de les hores. Cap a les 13,30 hores, la processó enfilava el carrer Major per anar cap a l’Església Santa María Magdalena i tancar aquesta primera visita de l’any de vilafranquines i vilafranquins a la seua patrona.

Directe