Xiquets de Castelló, Vall d’Uixó i Morella intercanvien idees dels consells mitjançant Unicef

Durant la I Trobada de Consells d’Infància de les ciutats amigues de la infància

Xiquets de Castelló, Vall d’Uixó i Morella intercanvien idees dels consells mitjançant Unicef

Morella ha acollit en la jornada d’avui la I Trobada de Ciutats CAI-Unicef Província de Castelló amb la participació dels consells de Castelló de la Plana, la Vall d’Uixó i Morella. D’aquesta manera, els xiquets i xiquetes d’aquestes poblacions han realitzat diferents activitats i han intercanviat idees sobre el funcionament d’aquestos consells. Així, aquest encontre ha servit per a posar en comú les diferents formes de funcionar que té cada Consell d’Infància.

Aquesta primera trobada ha comptat amb la participació de l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, l’alcaldesa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, la regidora d’Educació i Joventut, Judit García, el regidor de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Castelló, José Luís López, d’Unicef, Raquel Agost, i la Directora General d’Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, Rosa Molero.

Rhamsés Ripollés ha destacat que “aquesta trobada ha sigut molt important per a intercanviar idees amb la resta dels consells d’infància de la província, així com acollir diferents activitats i que es coneguen les xiquetes i xiquets de les tres ciutats”. L’edil morellà, la ciutat amfitriona de la trobada, ha explicat que “també ha sigut molt positiva per a millorar el Consell d’Infància de Morella i que siga encara més actiu i la participació continue apropant propostes per a millorar la ciutat”.

Reconeixement
d’Unicef

Cal recordar que el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància l’atorga Unicef a qualsevol ciutat, poble, comunitat o sistema de govern local compromès amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents d’acord a la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

Així, Morella va rebre aquest reconeixement l’any 2016 i va ser la primera ciutat de la província de Castelló en aconseguir-lo.

El Consell de la Infància està format per diversos xiquets i xiquetes entre 6 i 14 anys, l’alcalde de Morella, la regidora de Joventut, dos mestres del col·legi i dos de l’Escola Infantil. Aquest es reuneix periòdicament a Morella per a escoltar i debatre les diferents propostes i millores que els més menuts tenen al voltant de la ciutat. D’aquesta manera, es pretén escoltar i posar en valor les opinions dels xiquets i xiquetes, així com involucrar-los en aquells assumptes que els impliquen.

Directe