Vilafranca viu 20 anys de Capsigrany

La mostra de teatre ha inaugurat la capitalitat cultural de la localitat

El primer acte com a capital cultural 2019-2020 de Vilafranca ha sigut la celebració de la XX edició de la mostra de teatre capsigrany, impulsada per un grup de veïns del poble que han donat forma a la seva passió pel teatre amb l’organització d’aquest festival.

L’inici va ser tranquil, amb uns joves del poble oferint l’espectacle “cançons d’artiga”, música senzilla que recorda aquestes sessions divertides després d’una paella amb els amics.

Dissabte i diumenge estaven reservades per a les actuacions, pensades per a xiquets i grans, per a veure en escenari i a l’aire lliure. Una d’aquestes actuacions sota el cel ha sigut “The Wolves” de la companyia La Fam que ha passejat 4 brokers pels carrers del poble mentre aquests vivien una peculiar jornada laboral. A ritme d’algunes de les cançons més conegudes els actors han fet les delícies de xiquets i grans en el seu camí.

Una altra de les obres que s’ha pogut veure aquest capsigrany ha sigut un clàssic com La Celestina, representada per Bambalina teatre que només ha utilitzat dos actors i un gran nombre de recursos de els titelles per a oferir una posada en escena diferent i dinàmica a la vegada que manté l’essència del text clàssic de Fernando de Rojas.

El Capsigrany d’enguany, per a commemorar la capitalitat cultural de 2019, només ha oferit espectacles de companyies de la Comunitat Valenciana, un fet que per als organitzadors parla a les clares de l’estat de la producció cultural i teatral de la regió.

El capsigrany ha celebrat el seu XX aniversari amb una altra exitosa edició que ha estrenat oficialment el seu estatus de capital cultural.

Directe